![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Könnyű rizspuding banánnal és áfonyával: a tejszíntől sokkal krémesebb lesz
![bpcover](https://kep.index.hu/1/0/3636/36367/363673/36367361_2779109_8deed6816767d19abc6a8e0033c016d0_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A rizses desszert friss gyümölccsel és fahéjjal megszórva lesz igazán finom.
A rizsből nem csak köreteket lehet készíteni, különböző édességek alapja is lehet. Készülhet belőle ropogós bundájú rizsfánk vagy isteni rizspuding friss gyümölccsel kínálva.
A rizspuding akkor igazán csábító, ha krémes. A tökéletes állagnak két titka van: a tej és a tejszín. A legtöbb receptben vízben puhulnak a rizsszemek, utána tejjel öntik fel a desszertet. A vizes verziónál előfordulhat, hogy pergősebb lesz a rizs, ezért az a legjobb választás, ha víz helyett tejben fő, aztán kerül rá a tejszín, amitől sokkal krémesebb lesz a végeredmény. A rizspudingot sokféleképpen lehet kínálni, kakaót, csokikrémet, karamellt és lekvárt is lehet a tetejére csorgatni, azonban friss gyümölcsökkel és fahéjjal megszórva a legfinomabb.
Rizspuding banánnal és áfonyával
![rbáak1](https://kep.index.hu/1/0/3636/36367/363673/36367373_a2d6efb3a2f1aff27a1a5978cbe9c220_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dekagramm rizs
- 2.5 deciliter tej
- 5 deciliter tejszín
- 10 dekagramm cukor
- 1 csipet só
- 1 darab tojás
- 1 evőkanál vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 darab banán
- 2 marék áfonya
- 1 teáskanál fahéj
- méz ízlés szerint
Elkészítés:
A tejet magas falú edényben forraljuk fel, majd amikor felforrt, öntsük bele a rizst, keverjük el benne, majd pároljuk alacsony hőfokon 15-20 percig. Amikor a tejet magába szívta, öntsük fel 4 deciliter tejszínnel, keverjük hozzá a sót, cukrot és közepes láng felett főzzük krémesre (15-20 perc).
A maradék tejszínt keverjük össze a tojással, utána öntsük a rizshez és főzzük még 2-3 percig, miközben folyamatosan kevergessük.
Az elkészült rizspudingba keverjük bele a vajat és a vaníliás cukrot, tálalásnál szórjunk rá fahéjat, tegyük rá banánt és áfonyát, ha szeretnénk, ízlés szerint mézet is lehet rá csorgatni.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!