
Fehérjedús nasi a ropogós csicseriborsó: sütőben, fűszerekkel sül pirosra

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
Nemcsak egészségtelenek a boltban kapható chipsek és cukorkák, de tele vannak színezékkel, aromákkal is, inkább házilag készíts nasit.
Egészséges és fehérjében gazdag nassolnivaló a csicseriborsó, az esti filmezéshez ne chipset vagy csokit válassz, érdemes kipróbálni más alternatívákat is. Ha az egészségedre és az alakodra is ügyelsz, ne az aromákkal és adalékanyagokkal teletolt nassokat vedd meg, inkább készíts magad ropogtatnivalót.
A sütőben sült zöldségchips is jó választás, de ha a fehérjebevitel is szempont nálad, süss csicseriborsót. Egy kevés olajjal és fűszerekkel egybekeverve nagyon-nagyon finom lesz, ráadásul eszméletlenül ropogósan kerül majd ki a sütőből.
Bátran fűszerezz, a füstölt paprika, a chili és a római kömény nagyon jól állnak a csicserinek, de más fűszert is használhatsz.
Ropogós csicseriborsó

Hozzávalók 4 személyre
- 340 gramm csicseriborsó (főtt vagy konzerv)
- 2 ek olívaolaj
- 1 tk fűszerpaprika (füstölt)
- 0.5 tk római kömény
- 0.5 tk só
- ízlés szerint chilipor
- 0.5 tk fokhagymapor
Elkészítés:
A főtt vagy konzerv-csicseriborsót szűrjük, majd csöpögtessük le. Borítsuk egy konyharuhára, a felesleges nedvességet itassuk fel róla.
A sütőt melegítsük elő 220 fokra.
A csicseriborsót öntsük egy tálba, adjuk hozzá az olajat, majd szórjuk rá a fűszereket, alaposan keverjük össze.
Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, szórjuk rá a csicseriborsót, oszlassuk el rajta.
Toljuk a sütőbe 20 percre, félidőnél rázogassuk meg a tepsit.
Ha kész, hagyjuk 5 percig hűlni, majd kínáljuk.
Fotó: Getty Images