Fokhagymás vajjal töltött rántott csirkemell: szaftos és ízletes lesz a hús
A világ egyik legfinomabb rántott csirkéje fokhagymás, vajas töltelékkel készül, a kijevit érdemes dupla adagban készíteni, mert biztos belőle a repeta!
A kijevi csirkemell a világ egyik legfinomabb fogása, melyet nemcsak étteremben, hanem otthon is el lehet készíteni. Ha szereted ezt az ételt, akkor más formában is kipróbálhatod.
A kijevi húsgolyó nagyon gusztusos, olyan, mint egy mini fasírt, melynek belsejéből ínycsiklandó fokhagymás vaj csordul ki. A finomság elkészítése nagyon egyszerű, a lényeg, hogy a kis vajdarabokat formázás előtt tedd hűtőbe. Megdermedve könnyű bánni a vajjal, a kis golyókat pedig töltheted is a húsba. A kijevi húsgolyót hagyományosan zsemlemorzsába forgathatod, de sokkal finomabb, ha pankóba hempergetve készül.
A puha vajat a reszelt fokhagymával és a finomra aprított petrezselyemmel keverjük össze. Ezután vegyünk elő egy sütőpapírral bélelt tálcát, és a vajas masszából tegyünk rá apró kis adagokat, melyekből később golyót lehet formázni. A tálcát tegyük hűtőbe 30-60 percre, hogy a vaj megdermedjen, és lehessen formázni a későbbiekben.
A darált csirkehúst keverjük egybe a zsemlemorzsával, parmezánnal, sóval, borssal és egy tojással.
A megdermedt vajat vegyük ki a hűtőből, és formázzunk belőle pici golyókat.
A húsmasszából is formázzunk kis labdákat, melyek közepébe tegyünk a vajgolyókból.
A kijevi golyókat panírozzuk, először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül pedig a zsemlemorzsában forgassuk meg. Ezután bő, forró olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu