
Fokhagymás vajjal töltött rántott csirkemell: szaftos és ízletes lesz a hús

A világ egyik legfinomabb rántott csirkéje fokhagymás, vajas töltelékkel készül, a kijevit érdemes dupla adagban készíteni, mert biztos belőle a repeta!
A rántott hús az egyik legkedveltebb étel, mely ezerféle módon kipróbálható. A hús többféle izgalmas ruhát kaphat, és még töltelékkel is elkészítheted.
A töltött rántott hús finom sajtosan vagy gombásan, a legjobb azonban kijevi módon készítve, amikor fokhagymás, vajas tölteléket kap. Hogy ne folyjon ki sütésnél a vaj, érdemes dupla panírral készíteni, ami annyit jelent, hogy miután a hús liszt, tojás és zsemlemorzsás fürdőt kapott, utána ismét tojásban és zsemlemorzsában mártózik meg, a vastag bundának hála a fokhagymás vaj a helyén marad.
Sütőbe tolva is elkészítheted
A rántott hús bő olajban sütve az igazi, de légkeveréses sütőbe tolva is elkészítheted. Ha utóbbit választod, akkor helyezd tepsire a töltött húst, fújd le olajjal, 180 fokosra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süsd szép aranybarnára. Bevált technika még, hogy egy nagyon kevés olajat felmelegítesz, és serpenyőben, oldalanként 2-3 percig sütöd a húst, utána helyezed tepsire és sütöd készre.
Így még finomabb lesz!
A hús már így is tökéletes, de még ízletesebbé varázsolhatod, ha a zsemlemorzsát tovább fűszerezed, keverj hozzá 1 teáskanál fokhagymaport, Cayenne-t, rozmaringot, őrölt fekete borsot vagy reszelt parmezánt.
Fagyaszd le!
Sokan szeretnek előre tervezni, feltölteni a fagyasztót különböző finomságokkal, a kijevit is hibernálhatod. Ha így tennél, akkor a bepanírozott húst fektesd tálcára és tedd a mélyhűtőbe 30-60 percre, utána vedd ki és pakold át fagyasztózacskóba vagy dobozba. Így 2-3 hónapig tárolhatod a húst, amelyet olajban vagy sütőbe tolva is elkészíthetsz.
Kijevi rántott csirkemell

Hozzávalók 4 személyre
- 4 gerezd zúzott fokhagyma
- 0.5 csokor petrezselyem
- 250 g puha vaj
- 80 dkg csirkemellfilé
- 1 bögre finomliszt
- 3 darab tojás
- 1 bögre zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
Fokhagymás vaj:
A zúzott fokhagymát, az összeaprított petrezselymet és a puha vajat tegyük keverőtálba, alaposan dolgozzuk össze, majd kanalazzuk fóliára. Készítsünk belőle hengert, utána csomagoljuk be és tegyük fagyasztóba.
A húst pillangóvágással készítsük elő.
A megfagyott fűszervajból vágjunk szeleteket, ezeket ízlés szerint pakoljuk a hússzeletekre (1-2 darab), utána tekerjük fel a húst. Ha szükséges, rögzítsük.
A vajjal töltött húst a szokásos módon panírozzuk, majd bő olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!