Pirított hagyma házilag: ropogós feltét 3 hozzávalóból

3
Nyomtatás
Piritott-hagyma-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a ropogós pirított hagyma amilyen egyszerűen készül, olyan sokoldalúan felhasználható: a hamburger, a hot dog, de akár még egy krémleves is finomabb lesz vele!

Az egyszerű vöröshagymából készült ropogós pirított hagyma az egyik legízesebb feltét, ha hamburgerről vagy hot dogról van szó, de az édesburgonya- vagy a sütőtökkrémleves is sokkal finomabb lesz vele.

A mindössze három hozzávalós recept gyors, az előkészítéssel együtt sem vesz igénybe fél óránál több időt. Légmentesen zárható edényben több hétig is eláll, így egyszerre érdemes nagyobb adagot készíteni belőle.

Ropogós pirított hagyma

Piritott-hagyma

Hozzávalók 3 adaghoz

  • 3 nagy fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 csapott ek. finomliszt
  • 3 dl olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát tegyük közepes tálba, szórjuk rá a lisztet, és alaposan forgassuk össze, hogy jól átjárja.

Egy mélyebb serpenyőben hevítsük fel az olajat, állítsuk a hőfokot közepesre, és több részletben süssük a hagymát aranybarnára. Vigyázzunk, ha nagyon hamar barnulna, akkor vegyük lejjebb a hőfokot.

Szedjük papírtörlőre, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon