Virslis tekercs pihe-puha kelt tésztából: még a hot dognál is finomabb
Családi, baráti összejövetelek kedvencei a virslis tekercsek, amiket akár tartalmas leves vagy főzelék után második fogásnak is tálalhatsz.
Az egyszerű vöröshagymából készült ropogós pirított hagyma az egyik legízesebb feltét, ha hamburgerről vagy hot dogról van szó, de az édesburgonya- vagy a sütőtökkrémleves is sokkal finomabb lesz vele.
A mindössze három hozzávalós recept gyors, az előkészítéssel együtt sem vesz igénybe fél óránál több időt. Légmentesen zárható edényben több hétig is eláll, így egyszerre érdemes nagyobb adagot készíteni belőle.
Az apróra vágott hagymát tegyük közepes tálba, szórjuk rá a lisztet, és alaposan forgassuk össze, hogy jól átjárja.
Egy mélyebb serpenyőben hevítsük fel az olajat, állítsuk a hőfokot közepesre, és több részletben süssük a hagymát aranybarnára. Vigyázzunk, ha nagyon hamar barnulna, akkor vegyük lejjebb a hőfokot.
Szedjük papírtörlőre, és hagyjuk, hogy a felesleges olaj lecsepegjen róla.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu