
Így készül a legfinomabb hot dog: a bucit is házilag készítsd

Édeskés, foszlós kiflibe kerülnek a ropogós zöldségek és a fűszeres kolbász, házilag készítve isteni lesz ez a strandkaja.
A hot dog talán az egyik legnépszerűbb utcai és strandkaja, pedig nem nagy ördöngösség az elkészítése. Ha igazán finomat ennél, a kiflit is házilag süsd meg, de ha erre nincs időd, jobb minőségű boltival is szuper lesz.
Hogy igazán foszlós és levegős legyen a tészta, tejjel és vajjal dagasztottuk és kétszer kelesztettük, ennek az idején nem érdemes spórolni. A formázása sem túl bonyolult, alább elolvashatod, hogyan lesz szép réteges.
A feltétet ízlés szerint variálhatod: ha egyszerűbb megoldásra vágysz, használj sima hagymát és csemegeuborkát, de ha több időd van, akár pirított hagymát is készíthetsz.
-
2023-05-03 09:36:01
-
2022-11-15 08:52:02
-
2022-02-05 08:36:02
Hot dog házilag

Hozzávalók 6 darabhoz
Tészta:
- 250 g liszt
- 1 tk instant élesztő
- 1 tk cukor
- 0.75 tk só
- 60 ml langyos tej
- 90 ml langyos víz
- 1 db tojás
- 1 ek vaj
- kevés olaj
Feltét:
- 6 db virsli/grillkolbász
- 1 fej hagyma
- 1 adag uborkarelish (recept a leírásban)
- ízlés szerint majonéz, mustár, ketchup
Elkészítés:
A lisztet, a cukrot és az élesztőt keverjük össze egy tálban, majd keverjük bele a sót is.
A tojást verjük fel egy tálban. Adjuk a lisztes alaphoz a vizet, a tejet, a felvert tojás felét és a puha vajat. Kézzel vagy gép segítségével addig dagasszuk a tésztát, míg sima, fényes felületű gombócot nem kapunk. Ez 10 percig is eltarthat.
Olajozzunk ki egy tálat, tegyük bele a tésztát. Fejdük le a tálat, majd tegyük félre 1 órára, míg a tészta a duplájára nem nő.
A tésztát osszuk 6 részre, mindegyikből formázzunk egy kis gombócot.
Minden tésztadarabot nyújtsunk egy kb. 13 centi hosszú, 10 centi széles téglalappá, majd szorosan tekerjük fel a tésztát, hogy egy hengert kapjunk. A henger végeit dugdossuk be, hogy ne essen szét. Tegyük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire.
Fedjük le őket, majd tegyük félre 45 percre, míg a duplájukra nőnek.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A maradék felvert tojással kenjük le a kiflik tetejét, majd toljuk őket a sütőbe 15-20 percre, míg aranybarnák nem lesznek.
Közben a virslit/grillkolbászt süssük pirosra serpenyőben, a hagymát pucoljuk meg, vágjuk finomra, és készítsük el az uborkarelisht e szerint a recept szerint. (Sima csemegeuborkát is használhatunk.)
A kifliket töltsük meg ízlés szerint, majd tálalhatjuk is a hot dogot.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!