Roppanós csokis keksz zabpehellyel: a nagy kedvenc rostdús kiadása
Töltsd fel a sütisdobozt zabpelyhes csokis keksszel, sokáig eláll, és nem találsz ennél jobb napindítót.
Szuper ropogós és nagyon finom ez a zabkeksz, amely lukacsosra és leheletvékonyra sül a sok vajnak és cukornak, illetve a kevés lisztnek köszönhetően. A sütőben szinte karamellizálódik a széle, de vigyázni kell vele, mert nagyon gyorsan megéghet.
Liszt helyett zabpehely adja a keksz alapját, amely mellé egy kevés vaníliakivonatot is érdemes keverni, hogy finomabb legyen, sőt, akár barna vajat is használhatsz hozzá az extra ízekért. Ha szeretnéd, a kész, kihűlt kekszek talpát olvasztott csokiba is belemárthatod, úgy még mutatósabbak lesznek.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, majd béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral.
A vajat olvasszuk meg egy kis lábasban vagy mikróban. Keverjük össze a cukorral, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Hagyjuk állni a keveréket 5-10 percig.
Egy teás- vagy evőkanállal szedjünk halmokat a tepsire, de hagyjunk köztünk bőven helyet, mert teljesen ki fognak lapulni. (Ha nagyobb kanállal dolgozunk, kevesebb darab lesz.)
Toljuk őket a sütőbe 8-9 percre, míg a szélük aranybarna nem lesz.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu