
Roppanós csokis keksz zabpehellyel: a nagy kedvenc rostdús kiadása

Töltsd fel a sütisdobozt zabpelyhes csokis keksszel, sokáig eláll, és nem találsz ennél jobb napindítót.
Ha szereted a csokis kekszet, készítsd el rostdús formában is, zabpehellyel kiegészítve. Ugyanolyan finom, csupa csoki, csak picivel táplálóbb, reggelire vagy nasizni sokkal jobb választás, mint a sima.
Pillanatok alatt össze lehet állítani, de a hűtőben pihennie kell egy picit, hogy a vaj megkeményedjen. Utána a sütése már 10 perc alatt megvan, és kínálhatod is a finom kekszet.
Ha előredolgoznál, a tésztáját már 2-3 nappal előbb is begyúrhatod, a hűtőben eláll. Mielőtt sütnéd, vedd ki, hagyd szobahőmérsékleten 20 percig, majd formázhatod is.
Csokis keksz zabpehellyel

Hozzávalók 24 darabhoz
- 140 g liszt
- 1 tk fahéj
- 0.5 tk szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 140 gramm zabpehely
- 110 gramm vaj (puha)
- 100 gramm barna cukor
- 50 gramm cukor
- 1 darab tojás
- 1 tk vaníliakivonat
- 170 gramm csokichips/étcsokoládé
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a lisztet, a fahéjat, a szódabikarbónát és a sót. Forgassuk bele a zabpelyhet.
A puha vajat keverjük habosra a kétféle cukorral. Keverjük bele a tojást és a vaníliát. Forgassuk hozzá a száraz hozzávalókat, keverjük egyneművé a masszát, végül dolgozzuk bele az apróra vágott csokit vagy csokichipset. Csomagoljuk folpackba a tésztát, majd tegyük a hűtőbe 30 percre.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki sütőpapírral két tepsit.
Készítsünk a tésztából diónyi golyókat, majd tegyük őket a tepsire, hagyjunk köztük egy kis helyet. Picit lapítsuk ki őket a tenyerünkkel.
Süssük őket 10-13 percig, míg az aljuk halványbarna nem lesz. Hagyjuk őket pár percig hűlni, melegen még puhák, de ahogy hűlnek, megszilárdulnak.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!