Selymes sajtkrémleves pirított baconnel: fél órán belül tálalhatod

5
Nyomtatás
sajtkremleves-piritott-baconnel
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a leves pillanatok alatt elkészül és isteni finom: csak egy kis cheddar, gouda és tejszín kell hozzá, és már kész is!

A sajtkrémleves egy pofonegyszerű fogás, főleg, ha kész alaplével dolgozol: ha esetleg nem tudsz beszerezni ilyet, és a fagyasztódban sem lapul, készítsd el vízből és leveskockából, utóbbihoz itt találsz egy szuper házi receptet!

A pirított bacon pedig megkoronázza az egészet – ropogós, sós, és nagyon jól passzol a selymes leveshez. Tökéletes választás, ha valami gyors, laktató és igazán krémes ételre vágysz!

Sajtkrémleves pirított baconnel

sajtkremleves-piritott-baconnel

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 l alaplé
  • 200 g gouda sajt
  • 250 g cheddar sajt
  • 200 g bacon
  • 1 ek. olaj
  • 100 g vaj
  • 2 ek. liszt
  • bors
  • 0.25 tk. őrölt szerecsendió
  • 200 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük elő az alaplevet, vagy ha nincs, dobjuk össze házi leveskockából.

A sajtokat szeleteljük nagyobb kockákra.

Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük simára a liszttel, adjuk hozzá a sajtkockákat és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval.

Öntsük fel az alaplével, főzzük 5 percig, amíg kicsit megolvad a sajt, majd helyezzük egy turmixgépbe a levet és dolgozzuk simára.

Öntsük vissza a lábasba, keverjük bele a tejszínt, ezután lassú tűzön főzzük forrásig. 

A bacont szeleteljük kockákra, pirítsuk meg kevés olajon és adjuk tálaláskor a leveshez. 

Fotó, videó és recept: Borsos Dalma

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon