
Tavaszi zöldborsóleves házi galuskával: friss és könnyed ebéd
Az egyik legnépszerűbb szezonális fogás a tavaszi zöldborsóleves, amelyet házi galuskával gazdagítva még laktatóbbá és ízletesebbé tehetsz.
A sajtkrémleves egy pofonegyszerű fogás, főleg, ha kész alaplével dolgozol: ha esetleg nem tudsz beszerezni ilyet, és a fagyasztódban sem lapul, készítsd el vízből és leveskockából, utóbbihoz itt találsz egy szuper házi receptet!
A pirított bacon pedig megkoronázza az egészet – ropogós, sós, és nagyon jól passzol a selymes leveshez. Tökéletes választás, ha valami gyors, laktató és igazán krémes ételre vágysz!
Készítsük elő az alaplevet, vagy ha nincs, dobjuk össze házi leveskockából.
A sajtokat szeleteljük nagyobb kockákra.
Egy serpenyőben olvasszuk fel a vajat, keverjük simára a liszttel, adjuk hozzá a sajtkockákat és fűszerezzük ízlés szerint sóval, borssal és szerecsendióval.
Öntsük fel az alaplével, főzzük 5 percig, amíg kicsit megolvad a sajt, majd helyezzük egy turmixgépbe a levet és dolgozzuk simára.
Öntsük vissza a lábasba, keverjük bele a tejszínt, ezután lassú tűzön főzzük forrásig.
A bacont szeleteljük kockákra, pirítsuk meg kevés olajon és adjuk tálaláskor a leveshez.
Fotó, videó és recept: Borsos Dalma
@sobors.hu