
Fetasajtkrémmel töltött minipaprika: a legfinomabb antipasti
Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Rusztikus krumplis lepény reggelire: minimalista olasz fogás

Ropogós csirkefalatok chipsbundában: fél órán belül, air fryerben készül

Laktató, toszkán leves kelkáposztával: ropogós bacon koronázza meg

Puha, búzadarás kevert sütemény: édes szirup járja át

Szaftos, tejszínes csirkemell újhagymával és kukoricával: eteti magát, olyan finom
Ha választanom kellene az előételek, nassolnivalók közül, amiket nyáron a legszívesebben a fogyasztok, toronymagasan a sajtkrémmel töltött paprika vinné a prímet.
De nem csak előételként, savanyúságként is tökéletesen funkcionál, főleg a grillhúsok mellé, szerintem nincsen nála jobb. Szerencsére otthon is könnyűszerrel elkészíthető, 3-4 alapanyag kell csak hozzá.
Könnyedebb változat
A feta sajt önmagában elég tömény, ezért krémsajttal kell kikeverni. Ez lehetőleg minél könnyebb, lágyabb legyen, akár joghurtsajt. Ha még így is túl tömörnek érezzük a végeredményt, akkor egy kis görög joghurttal vagy tejföllel lehet még rajta lágyítani.
A paprika
Bármilyen kisméretű paprikát megtölthetünk. Válasszunk apró, színes paprikákat, esetleg cseresznyepaprikát vagy - ha szeretjük a csípőset - jalapenót.
Fetasajtkrémmel töltött minipaprika

Hozzávalók 4 adaghoz
Paprikához
- 225 gramm feta sajt
- 85 gramm krémsajt
- ízlés szerint citromlé
- 16 darab minipaprika
Öntethez
- 150 milliliter olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint zöldfűszerek (petrezselyem, kapor, snidling)
Elkészítés:
Egy aprítógépben dolgozzuk össze a feta sajtot, a krémsajtot és a citromlevet, akkor jó, ha teljesen krémes.
Egy kiskanál vagy habnyomó segítségével töltsük meg a paprikákat.
Az olívaolajat, a zúzott fokhagymát és az apróra darabolt zöldfűszereket keverjük össze, öntsük rá a paprikákra.
Tegyük az antipastit a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images