Gyors, sajtkrémes sonkatekercs: tavaszi zöldségek kerülnek a töltelékbe
Cikkek
Fokhagymás, joghurtos céklatzatziki: egészséges és isteni finom
Pihe-puha orosz almatorta: alig valamiből készül
Ropogós
Marokkói céklasaláta friss zöldfűszerekkel: a menta a lelke
Sajtos, darált hússal készült melegszendvics: vigyázat, függőséget okoz
Krémes, laktató vörös lencsés édesburgonya-curry: ízekben nem lesz hiány
Fahéjas fánk a sütőből: sütőporral ilyen egyszerűen készül
Így béleld ki sütőpapírral a tortaformát – Mutatjuk a tökéletes trükköt
A sonkatekercs egyszerű finomság, melyet rengeteg izgalmas változatban készíthetsz el, nem hiányozhat a húsvéti asztalról.
A hidegtálak egyik kötelező eleme a sonkatekercs. Az ínycsiklandó finomságot leggyakrabban torma- vagy tojáskrémmel szokás megtölteni, kaszinótojással együtt, vagy franciasalátaágyra fektetve kínálják. Egyszerű, mégis rengeteg variációban kipróbálható, ugyananúgy, mint a töltött tojás.
A sonkatekercs töltelékének használhatsz libamájpástétomot, ricottát kaporral összekeverve, tormakrémet vagy sajtkrémet. A sajtkrémes verzióban zöldség is elfér, gazdagítsd kedvedre, metélőhagyma helyett lila vagy medvehagymát is használhatsz.
Sajtkrémmel töltött sonkatekercs
Hozzávalók 4 személyre
- 1 darab kaliforniai paprika
- metélőhagyma ízlés szerint
- 200 g krémsajt
- só ízlés szerint
- fehér bors ízlés szerint
- 20 dkg sonka
- opcionális tejföl/joghurt/majonéz
Elkészítés:
A kaliforniai paprikát és a metélőhagymát vágjuk finomra.
A krémsajtot tegyük keverőtálba és forgassuk hozzá a finomra vágott zöldségeket, fűszerezzük sóval és borssal. Ha nagyon tömény a sajt, tejföllel, joghurttal, akár majonézzel érdemes kikeverni.
A bekevert krémmel töltsük meg a sonkákat. A betöltött sonkákat feltekerve helyezzük tálcára, takarjuk be fóliával, és fogyasztásig tároljuk hűtőben.
Fotó: Getty Images