Gyors, sajtkrémes sonkatekercs: tavaszi zöldségek kerülnek a töltelékbe

stcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A sonkatekercs egyszerű finomság, melyet rengeteg izgalmas változatban készíthetsz el, nem hiányozhat a húsvéti asztalról.

A hidegtálak egyik kötelező eleme a sonkatekercs. Az ínycsiklandó finomságot leggyakrabban torma- vagy tojáskrémmel szokás megtölteni, kaszinótojással együtt, vagy franciasalátaágyra fektetve kínálják. Egyszerű, mégis rengeteg variációban kipróbálható, ugyananúgy, mint a töltött tojás.

A sonkatekercs töltelékének használhatsz libamájpástétomot, ricottát kaporral összekeverve, tormakrémet vagy sajtkrémet. A sajtkrémes verzióban zöldség is elfér, gazdagítsd kedvedre, metélőhagyma helyett lila vagy medvehagymát is használhatsz.

Sajtkrémmel töltött sonkatekercs

stct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 darab kaliforniai paprika
  • metélőhagyma ízlés szerint
  • 200 g krémsajt
  • só ízlés szerint
  • fehér bors ízlés szerint
  • 20 dkg sonka
  • opcionális tejföl/joghurt/majonéz
Recept idők

Elkészítés:

A kaliforniai paprikát és a metélőhagymát vágjuk finomra.

A krémsajtot tegyük keverőtálba és forgassuk hozzá a finomra vágott zöldségeket, fűszerezzük sóval és borssal. Ha nagyon tömény a sajt, tejföllel, joghurttal, akár majonézzel érdemes kikeverni.

A bekevert krémmel töltsük meg a sonkákat. A betöltött sonkákat feltekerve helyezzük tálcára, takarjuk be fóliával, és fogyasztásig tároljuk hűtőben.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük