
Krémes, ízletes tojáskrém lilahagymával: percek alatt elkészül a fenséges kence

Cikkek


Ízletes zöldséggolyó házilag: sütőben pirul aranybarnára

Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben
Ropogós

Ropogós spenótgolyó jó fokhagymásan: partifalatnak is beillik

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül

Ellenállhatatlan Hasselback-krumpli: belesül a kolbász szaftja

Vajpuha, fűszeres csirkemáj ázsiai módra: a szójaszósz a lelke

Pihe-puha édesburgonyás kenyér: garantáltan megédesíti a reggeledet
Az ízletes tojáskrém ropogós pékárura kenve a legfinomabb, de érdemes mellé zöldségeket is kínálni.
Az egyszerű főtt tojás nagyon izgalmasan felhasználható alapanyag, készülhet belőle krémes krokett, mutatós kaszinótojás vagy ízletes kence, amit reggeli pirítósra vagy kiflire kenve is el lehet majszolni.
A tojáskrém ízesítése kicsit sem unalmas, sokféle variációban érdemes kipróbálni. Az alábbi receptben natúr vajkrémtől lesz selymes, de helyette tejföl vagy joghurt is kerülhet a kencébe. Húsvét környékén érdemes kicsit ünnepibbre szabni, mustár helyett tormát használj, így sokkal pikánsabb finomságot kenhetsz a kenyérre. Ha azonban lágyabb, retrósabb ízvilágban szeretnéd élvezni, majonézzel dúsítsd.
Ízletes tojáskrém

Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab tojás
- 20 dekagramm vajkrém (natúr)
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab lilahagyma
- 2 teáskanál mustár vagy torma
Elkészítés:
A főtt tojásokat reszeljük le vagy törjük össze villával, majd adjuk hozzájuk a finomra vágott lilahagymát, vajkrémet, mustárt vagy tormát (ha retrósabbra szeretnéd, akkor használj majonézt a mustár vagy torma helyett). Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet keverjük egybe, lefedve tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors