Krémes, ízletes tojáskrém lilahagymával: percek alatt elkészül a fenséges kence

36738905 2806015 dca2c3701ffa92107b8f53405b4b9290 wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az ízletes tojáskrém ropogós pékárura kenve a legfinomabb, de érdemes mellé zöldségeket is kínálni.

Az egyszerű főtt tojás nagyon izgalmasan felhasználható alapanyag, készülhet belőle krémes krokett, mutatós kaszinótojás vagy ízletes kence, amit reggeli pirítósra vagy kiflire kenve is el lehet majszolni.

A tojáskrém ízesítése kicsit sem unalmas, sokféle variációban érdemes kipróbálni. Az alábbi receptben natúr vajkrémtől lesz selymes, de helyette tejföl vagy joghurt is kerülhet a kencébe. Húsvét környékén érdemes kicsit ünnepibbre szabni, mustár helyett tormát használj, így sokkal pikánsabb finomságot kenhetsz a kenyérre. Ha azonban lágyabb, retrósabb ízvilágban szeretnéd élvezni, majonézzel dúsítsd.

Ízletes tojáskrém

36738923 f7def1ca00f9f09089fd657118db78c9 wm

Hozzávalók 4 személyre

  • 5 darab tojás
  • 20 dekagramm vajkrém (natúr)
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 darab lilahagyma
  • 2 teáskanál mustár vagy torma
Recept idők

Elkészítés:

A főtt tojásokat reszeljük le vagy törjük össze villával, majd adjuk hozzájuk a finomra vágott lilahagymát, vajkrémet, mustárt vagy tormát (ha retrósabbra szeretnéd, akkor használj majonézt a mustár vagy torma helyett). Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet keverjük egybe, lefedve tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük