Krémes, ízletes tojáskrém lilahagymával: percek alatt elkészül a fenséges kence
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
Az ízletes tojáskrém ropogós pékárura kenve a legfinomabb, de érdemes mellé zöldségeket is kínálni.
Az egyszerű főtt tojás nagyon izgalmasan felhasználható alapanyag, készülhet belőle krémes krokett, mutatós kaszinótojás vagy ízletes kence, amit reggeli pirítósra vagy kiflire kenve is el lehet majszolni.
A tojáskrém ízesítése kicsit sem unalmas, sokféle variációban érdemes kipróbálni. Az alábbi receptben natúr vajkrémtől lesz selymes, de helyette tejföl vagy joghurt is kerülhet a kencébe. Húsvét környékén érdemes kicsit ünnepibbre szabni, mustár helyett tormát használj, így sokkal pikánsabb finomságot kenhetsz a kenyérre. Ha azonban lágyabb, retrósabb ízvilágban szeretnéd élvezni, majonézzel dúsítsd.
Ízletes tojáskrém
Hozzávalók 4 személyre
- 5 darab tojás
- 20 dekagramm vajkrém (natúr)
- só és bors ízlés szerint
- 1 darab lilahagyma
- 2 teáskanál mustár vagy torma
Elkészítés:
A főtt tojásokat reszeljük le vagy törjük össze villával, majd adjuk hozzájuk a finomra vágott lilahagymát, vajkrémet, mustárt vagy tormát (ha retrósabbra szeretnéd, akkor használj majonézt a mustár vagy torma helyett). Ízesítsük sóval és borssal, majd az egészet keverjük egybe, lefedve tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors