![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Besamelmártással és sajttal töltött palacsinta: a pár perces reggeli
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Lenyűgöző reggelivel lephetjük meg a szeretteinket vagy saját magunkat, ha van otthon elfekvőben egy kis besamelmártás és pár betöltetlen palacsinta.
Magára a reggelire maximum 5 percet kell szánni, csak az előmunkálatok igényelnek kicsit több időt, de azok sem feltétlenül. Ugyanis ez egy szuper maradékfelhasználó-recept, ha például túl sok palacsintát sütöttünk, de már nem kívánjuk édesen, zseniális sós változatot készíthetünk belőle. Ha pedig a lasagne-nál túloztuk el a besamelmártás mennyiségét, nehogy kidobjuk, használjuk fel ehhez az isteni reggelihez.
Szabadon variálható alaprecept
A recept csak iránymutatás, nem tartalmaz pontos mennyiségeket, a palacsintákba annyi tölteléket tegyünk, amennyit szeretnénk, és annyi darabot csináljunk belőle, ahányat csak megkívánunk. Ha a palacsintához van bevált receptetek, használjátok azt, ha nincs, itt van a miénk.
A besamelmártás sem nagy ördöngösség, három alapanyagból tökéletes, selymes szószt készíthetünk, ha odafigyelünk pár dologra. Ezekkel az arányokkal sima, krémes, se nem túl híg, se nem túl folyós állagú mártás lesz a végeredmény.
Sajtból bármilyet használhatunk, az egyszerű trappistától kezdve az ementálin át a cheddarig, de fel is turbózhatjuk az alapreceptet, ha egyszerre többfélét szórunk belőlük a palacsintákba. A tésztába ízlés szerint szalámikat vagy zöldségeket is tehetünk, jó párosítás például a csirkemellsonka és a kaliforniai paprika, de teljes mértékben ránk van bízva a hozzávalók listája.
Sajtos-besameles palacsinta
![sajtospalacsintarecept](https://kep.index.hu/1/0/2910/29102/291020/29102033_cb60314b18481b6062198d36099ff739_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 8 darab palacsinta
- 20 dekagramm sajt (trappista, cheddar)
- ízlés szerint besamelmártás
- 5 dekagramm vaj
Elkészítés:
Körülbelül 5-10 dkg vajat olvasszunk meg egy serpenyőben, erre tegyük rá a palacsintabatyukat. 2-3 perc alatt pirítsuk meg az egyik oldalukat, majd fordítsuk meg a palacsintákat, és süssük aranybarnára a másik felüket is. Melegen tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!