A parmezántól roppanós a cukkinichips – Egészséges ropogtatnivaló 10 perc alatt
Cikkek
Isteni, sűrű fügelekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
Rántott csirkemell hagymás bundában: ezután csak így készíted
Ropogós
Joghurtos-banános kosárka sütés nélkül: mogyorós csoki borítja
Sütőtökös-ricottás kagylótészta: különleges ebéd az őszi hangolódáshoz
Sütőben sült, töltött tortilla: pulykahús kerül a tésztába
Sűrű házi szilvalekvár: bevált receptet mutatunk
Így tárold a főtt ételeket: szuper praktikákat mutatunk
A cukkini egy eléggé jellegtelen ízű zöldség. Ez viszont inkább pozitív, mint negatív jelző, hisz emiatt sós és édes ételekhez is passzol. Süteménytésztába, de ropogtatnivalónak is kiváló, csak megfelelően kell ízesíteni.
Ha meghallom a chips szót, első körben a krumpli jut eszembe róla, és az, hogy milyen addiktív és persze milyen egészségtelen. De a chips nem feltétlenül krumpliból készül, sőt, egyre többen készítik más zöldségből.
Ezek a sós nassok jóval kevesebb kalóriát tartalmaznak és egészségesebbek is, mint a burgonyából készült társaik. A cukkiniből készült változat mindenképpen egy karakteres hozzávalót kíván, ezért parmezánnal szórjuk meg.
Sajtos cukkinikarikák
Hozzávalók 2 személyre
- 1 darab cukkini
- 1 evőkanál olívaolaj
- 80 gramm parmezán (reszelt)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra. A cukkinit mossuk meg alaposan, és vágjuk vékony karikákra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral, és kicsit olajozzuk be. A cukkiniket sorakoztassuk fel a tepsire, sózzuk, borsozzuk és jól szórjuk meg őket reszelt parmezánnal.
18-20 perc alatt süssük készre őket.
Ha szereted a zöldségből készült ropogtatnivalókat, akkor ebben a kelkáposztás változatban sem fogsz csalódni.
Fotó: Street Kitchen / Cover: Getty Images
Olvasd el ezt is!