A legjobb waffel tojás nélkül: egyszerre ropogós és álompuha
Készíts kívül ropogós, belül pedig mesésen puha waffelt tojás nélkül: a legjobb hétvégi reggeli!
Meleg reggelire vágysz, de unod a tojásrántottát? Készíts sós gofrit, amit rengetegféleképpen dobhatsz fel, és akár magaddal is viheted a munkahelyedre vagy az iskolába.
Az alábbi recept főszereplője a cukkini, amely mellől nem hiányozhat a kapor sem. Ebbe a változatba liszt helyett csak egy kevés zsemlemorzsa kerül, így nagyon könnyed és lágy lesz a végeredmény. Hogy még izgalmasabb legyen, sajtot is keverj bele, a karakteres cheddar tökéletes választás.
A tésztából akár dupla adagot is bekeverhetsz, a kész gofri a hűtőben több napig eláll, és kenyérpirítóban könnyedén újramelegítheted.
A cukkinit mossuk meg, a hagymát hámozzuk meg, majd mindkettőt reszeljük le, tegyük egy tálba. Enyhén sózzuk, hagyjuk állni 5-10 percig, majd nyomkodjuk ki a felesleges nedvességet.
A sajtot reszeljük le, a kaprot aprítsuk össze.
Keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban.
Forrósítsuk fel a gofrisütőt, enyhén kenjük ki olajjal. Adjunk hozzá kb. negyed bögrényit a masszából, majd addig süssük, míg a széle aranybarna lesz.
Süssük ki így a maradék tésztát, majd rögtön kínáljuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu