Laktató és omlós tészta reggelire - Kolbászos-sajtos muffin
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Mostanában megint a sós reggelik irányába billent a mérleg serpenyője. Bármennyire is édeset kívánok, utána sokkal hamarabb leszek éhes.
A reggeli nálam nehéz műfaj. Egyrészt, mert általában kapkodok, hogy el ne késsek, másrészt, mert nem tudom eldönteni, hogy mit ennék. Így marad a jó erős kávé és valami apróság mellé. Hétvégén pedig inkább a palacsintáké és a gofriké lesz a főszerep.
Mostanában rá kellett jönnöm, hogy egy jól összerakott szendvics sokkal hosszabb ideig eltelít és energiát ad, mint mondjuk egy zabkása. A zabkását inkább akkor szeretem, amikor gyorsan kell energiához jutnom, például edzés előtt.
Bár a szendvicsnél picit tovább tart a muffin elkészítése, viszont óriási előnye, hogy nemcsak édesen, hanem sósan is finom. Ha pedig a muffinba belesütjük a szendvics hozzávalóit, máris tökéletes ételt kapunk, amiből süthetünk nagyobb adagot is, mert több napig eláll. Ebbe a muffinba kolbász, bacon és sajt kerül, amitől biztosan senki sem marad éhes.
Sajtos-kolbászos muffin
Hozzávalók 6 adaghoz
- 200 gramm liszt
- 100 gramm szárazkolbász
- 50 gramm bacon
- 200 gramm sajt (cheddar vagy gouda)
- 1 zacskó sütőpor
- 2 darab tojás
- 150 milliliter tej
Elkészítés:
A kolbászt és a bacont vágjuk apró darabokra, a sajtot reszeljük le. A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a kolbászt és a bacont, a reszelt sajtot és a tojást. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy viszonylag sűrű tésztát kapjunk.
A masszát tegyük muffinformákba, körülbelül háromnegyedig. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Addig süssük a muffinokat, amíg a tetejük szép piros nem lesz.
Fotó: Getty Images