Laktató és omlós tészta reggelire - Kolbászos-sajtos muffin

kolbászos sajtos muffin
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Mostanában megint a sós reggelik irányába billent a mérleg serpenyője. Bármennyire is édeset kívánok, utána sokkal hamarabb leszek éhes.

A reggeli nálam nehéz műfaj. Egyrészt, mert általában kapkodok, hogy el ne késsek, másrészt, mert nem tudom eldönteni, hogy mit ennék. Így marad a jó erős kávé és valami apróság mellé. Hétvégén pedig inkább a palacsintáké és a gofriké lesz a főszerep.

Mostanában rá kellett jönnöm, hogy egy jól összerakott szendvics sokkal hosszabb ideig eltelít és energiát ad, mint mondjuk egy zabkása. A zabkását inkább akkor szeretem, amikor gyorsan kell energiához jutnom, például edzés előtt.

Bár a szendvicsnél picit tovább tart a muffin elkészítése, viszont óriási előnye, hogy nemcsak édesen, hanem sósan is finom. Ha pedig a muffinba belesütjük a szendvics hozzávalóit, máris tökéletes ételt kapunk, amiből süthetünk nagyobb adagot is, mert több napig eláll. Ebbe a muffinba kolbász, bacon és sajt kerül, amitől biztosan senki sem marad éhes. 

Sajtos-kolbászos muffin

kolbászos sajtos muffin recept

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 200 gramm liszt
  • 100 gramm szárazkolbász
  • 50 gramm bacon
  • 200 gramm sajt (cheddar vagy gouda)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 150 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

A kolbászt és a bacont vágjuk apró darabokra,  a sajtot reszeljük le.  A lisztet keverjük össze a sütőporral, majd adjuk hozzá a kolbászt és a bacont, a reszelt sajtot és a tojást. Annyi tejet öntsünk hozzá, hogy viszonylag sűrű tésztát kapjunk. 

A masszát tegyük muffinformákba, körülbelül háromnegyedig. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Addig süssük a muffinokat, amíg a tetejük szép piros nem lesz.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük