Aranybarna krumpligolyó sajttal töltve: eteti magát, olyan finom

39304607 2998689 cd55fedb209814d420c84dafaeb938ce wm
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Főtt krumpliból készül az egyik legfinomabb köret, a burgonyapüré, a kihűlt masszából azonban más finomság is gyártható.

A krokettet senkinek sem kell bemutatni: kihűlt tört krumpli fűszerezve, henger vagy golyó alakúra fomázva, aranybarnára sütve. Persze krokett sok mindenből készülhet, a krumplis verzió azonban rengeteg lehetőséget rejt magában, izgalmas variációkban szervírozhatod.

Néhanapján, ha krokettet készítek, a masszát kicsit intenzívebben fűszerezem, olykor kakukkfű is kerül bele, illetve sajtot szoktam belerejteni - a töltött krumplilabda végül panírt kap és aranybarnára sütöm. A múltkor azonban egyszerűsítettem a receptet, reszelt sajtot kevertem a lágy masszába, utána formáztam és csak zsemlemorzsában forgattam meg. A sajt nagyon jól érvényesül az így készült krokettben, így még jobban is ízlett nekem. Kínálj hozzá mártogatóst, de teheted saláta vagy főzelék mellé is.

Sajtos krumpligolyó

sajtgolyó

Hozzávalók 20 darabhoz

  • 40 dekagramm krumpli
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál tejföl
  • 20 dekagramm sajt
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 1 darab tojás
  • liszt szükség szerint
  • 50 gramm zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított krumplit vágjuk közepes kockákra, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.

A krumplit törjük össze a vajjal, tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, majd amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy könnyen formázható massza legyen.

A krumplis masszából formázzunk golyókat, forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, majd olajban süssük aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük