Aranybarna krumpligolyó sajttal töltve: eteti magát, olyan finom
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Így készíts otthon dubaji pisztáciás csokit: gasztroajándéknak is tökéletes
Krémes, mexikói forró csoki: pikáns fűszer is kerül bele
Fűszeres narancslekvár: nem hiányozhat az ünnepi asztalról
Ropogósra sült tört burgonya: parmezán pirul a tetején
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Főtt krumpliból készül az egyik legfinomabb köret, a burgonyapüré, a kihűlt masszából azonban más finomság is gyártható.
A krokettet senkinek sem kell bemutatni: kihűlt tört krumpli fűszerezve, henger vagy golyó alakúra fomázva, aranybarnára sütve. Persze krokett sok mindenből készülhet, a krumplis verzió azonban rengeteg lehetőséget rejt magában, izgalmas variációkban szervírozhatod.
Néhanapján, ha krokettet készítek, a masszát kicsit intenzívebben fűszerezem, olykor kakukkfű is kerül bele, illetve sajtot szoktam belerejteni - a töltött krumplilabda végül panírt kap és aranybarnára sütöm. A múltkor azonban egyszerűsítettem a receptet, reszelt sajtot kevertem a lágy masszába, utána formáztam és csak zsemlemorzsában forgattam meg. A sajt nagyon jól érvényesül az így készült krokettben, így még jobban is ízlett nekem. Kínálj hozzá mártogatóst, de teheted saláta vagy főzelék mellé is.
Sajtos krumpligolyó
Hozzávalók 20 darabhoz
- 40 dekagramm krumpli
- 1 evőkanál vaj
- 1 evőkanál tejföl
- 20 dekagramm sajt
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
- 1 darab tojás
- liszt szükség szerint
- 50 gramm zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A megtisztított krumplit vágjuk közepes kockákra, bő, sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le.
A krumplit törjük össze a vajjal, tejföllel, sóval, borssal, szerecsendióval, reszelt sajttal, majd amikor kihűlt, adjuk hozzá a tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz, hogy könnyen formázható massza legyen.
A krumplis masszából formázzunk golyókat, forgassuk meg őket a zsemlemorzsában, majd olajban süssük aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors