Tejszínes, gombás újburgonya: egytálételként is tökéletes

Tejszínes, gombás újburgonya cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pompás, újburgonyával készült fogás köretként is az asztalra kerülhet, és önmagában kínálva is remek választás.

Már jócskán berobbant a tavasz, ez pedig azt jelenti, hogy ellepte a piacot az újburgonya. A zsenge krumpliból rengetegféle mennyei étek készülhet, az egyik kötelező ilyenkor a petrezselymes burgonya. Most egy másik köret receptjét osztjuk meg, amely önálló fogásként is megállja a helyét.

Így is lehet!

Újburgonya helyett parázskrumplival is működik a recept, de a fogás ízesítésével is megéri merésznek lenni. A gombaszószhoz érdemes egy evőkanál mustárt is keverni, így picit pikánsabb ízben élvezhető a köret vagy egytálétel.

Tejszínes, gombás újburgonya

ujkrumpli-gombaraguval

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg újkrumpli
  • só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 50 dkg gomba
  • fekete őrölt bors ízlés szerint
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 300 ml tejszín
Recept idők

Elkészítés:

A burgonyát tisztítsuk meg, helyezzük tepsire. Ezután szórjuk meg sóval és locsoljuk meg egy kevés olajjal, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük szép pirosra.

Miközben sül a krumpli, készítsük el a gombaszószt. Először is a hagymát és a gombát tisztítsuk meg, majd előbbit vágjuk finomra, utóbbit pedig aprítsuk fel tetszőlegesen.

A hagymát kezdjük el egy kevés olajon üvegesre dinsztelni. Körülbelül 2-3 perc után az előkészített gombát is keverjük hozzá, fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. A gombát pirítsuk addig, amíg a kiengedett folyadék teljesen elpárolog alóla. Ezután öntsük rá a tejszínt, keverjük el, főzzük rottyanásig.

Az elkészült gombaszószt egybekeverhetjük a sült krumplival, vagy tányérra szedhetjük a krumplit, és rápakolhatjuk a tejszínes szószt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon