A lasagne tésztája levesben is tökéletes – Így még jobban esik majd kanalazni
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Mondhatnám, hogy a gyerekeim olaszkonyha-rajongók, de egész egyszerűen csak arról van szó, hogy minden olyan tésztaételt szeretnek, amit paradicsomszósz és valamilyen hús borít be.
A lasagne az egyik nagy kedvenc, ami tésztás is, paradicsomos is, szaftos is, szóval nem nyúlhatok vele mellé. Nem gondoltam volna, de levesnek is el lehet készíteni, és ugyanolyan tápláló, laktató lesz, mint az eredeti verzió.
Ebből a változatból a besamelmártás kimarad, de kerül bele gomba, spenót és kétféle sajt is. Darált hús helyett szalámi fő benne, és természetesen a tésztát is belefőzzük, úgyhogy garantáltan nem maradunk éhesek. Télen pedig úgyis inkább egy jó meleg leves hoz minket lázba.
Lasagne leves
Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm szalámi
- 2 fej vöröshagyma
- 100 gramm csiperkegomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 milliliter csirkealaplé
- 300 gramm paradicsomszósz
- 1 marék koktélparadicsom
- 6 darab lasagne tészta
- 200 gramm spenót (friss)
- 150 gramm mozzarella sajt
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- 1 marék bazsalikom (friss)
Elkészítés:
A szalámiról szedjük le a héját, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a spenótot és a gombát vágjuk kis darabokra, a mozzarellát reszeljük le.
A megpirított szalámihoz keverjük hozzá a hagymát, a gombát és a fokhagymát. Öntsük rá az alaplevet, a paradicsomszószt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd forraljuk fel. Tegyük a tésztát a levesbe. Időnként keverjük meg, hagyjuk főni, amíg megpuhul, ez nagyjából 10 perc. Keverjük bele a spenótot, a mozzarella és a parmezán sajtot. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a bazsalikomot, és hagyjuk állni pár percet, amíg a tészta teljesen megpuhul.
Fotó: Getty Images