
A lasagne tésztája levesben is tökéletes – Így még jobban esik majd kanalazni

Cikkek


Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben

Omlós, kevert tésztás epertorta: joghurttól légies és puha
Ropogós

Yerba mate, Dél-Amerika aranya: a kávé és a tea ereje egy bögrében

Virslis-majonézes tésztasaláta: krémes, laktató és villámgyorsan kész

Varázslatos citromos pite: turmixgépben készül a krémes töltelék

Rántott csirke még sosem volt ilyen extra: különleges panír borítja

Mennyei málnás receptválogatás: a 6 legfinomabbat mutatjuk
Mondhatnám, hogy a gyerekeim olaszkonyha-rajongók, de egész egyszerűen csak arról van szó, hogy minden olyan tésztaételt szeretnek, amit paradicsomszósz és valamilyen hús borít be.
A lasagne az egyik nagy kedvenc, ami tésztás is, paradicsomos is, szaftos is, szóval nem nyúlhatok vele mellé. Nem gondoltam volna, de levesnek is el lehet készíteni, és ugyanolyan tápláló, laktató lesz, mint az eredeti verzió.
Ebből a változatból a besamelmártás kimarad, de kerül bele gomba, spenót és kétféle sajt is. Darált hús helyett szalámi fő benne, és természetesen a tésztát is belefőzzük, úgyhogy garantáltan nem maradunk éhesek. Télen pedig úgyis inkább egy jó meleg leves hoz minket lázba.
Lasagne leves

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm szalámi
- 2 fej vöröshagyma
- 100 gramm csiperkegomba
- 3 gerezd fokhagyma
- 400 milliliter csirkealaplé
- 300 gramm paradicsomszósz
- 1 marék koktélparadicsom
- 6 darab lasagne tészta
- 200 gramm spenót (friss)
- 150 gramm mozzarella sajt
- 40 gramm parmezán (reszelt)
- 1 marék bazsalikom (friss)
Elkészítés:
A szalámiról szedjük le a héját, majd egy serpenyőben pirítsuk meg. A zöldségeket, a hagymát, a fokhagymát, a spenótot és a gombát vágjuk kis darabokra, a mozzarellát reszeljük le.
A megpirított szalámihoz keverjük hozzá a hagymát, a gombát és a fokhagymát. Öntsük rá az alaplevet, a paradicsomszószt és a félbevágott koktélparadicsomokat, majd forraljuk fel. Tegyük a tésztát a levesbe. Időnként keverjük meg, hagyjuk főni, amíg megpuhul, ez nagyjából 10 perc. Keverjük bele a spenótot, a mozzarella és a parmezán sajtot. Vegyük le a tűzről, keverjük bele a bazsalikomot, és hagyjuk állni pár percet, amíg a tészta teljesen megpuhul.
Fotó: Getty Images