Sonkás-kukoricás csiga joghurttal gyúrva: ott a helye az uzsonnásdobozban

Nyomtatás
skcscover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kelt tészta sós töltelékkel is finom, a kakaós és fahéjas csiga helyett most próbáld ki az alábbi verziót.

Szeretem a házi péksüteményeket, szerintem sokkal jobban megéri otthon elkészíteni őket, nem csak anyagilag, azt se feledd, hogy a házi változatba jól tudod, mi kerül. Érdemes rászánni az időt és meglepni magad és a családot a saját készítésű harapnivalóval.

A péksütemények hatalmas választékában örök kedvenc a kakaós csiga. A finomság leveles és kelt tésztából is finom, én mégis a keltre teszem le a voksomat, mert sokkal puhább a tésztája. Maradva a foszlós változatnál, most egy sósat készítettem, csupa jó dologgal megpakolva. Az ihletet a songoku pizza adta, amelyben szintén a sonka, kukorica és a sajt dominál, csak a gomba maradt le, de te azzal is gazdagíthatod a tésztát. 

Tipp az elkészítéshez

A tésztára bármi kerülhet, amit jónak vélsz. Remekül illik hozzá a bacon, aszalt paradicsom, sajtból pedig többfélét is kipróbálhatsz. A fűszerezéssel is lehetsz merész, keverj a krémsajthoz valamilyen pikánsabb fűszert, mely jól érezteti magát.

Sajtos, sonkás, kukoricás csiga

skcsct

Hozzávalók 14 darabhoz

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csomag porélesztő
  • 1 teáskanál
  • 1 darab tojás
  • 2.5 dl tej
  • 1 evőkanál vaj
  • 1 dl joghurt
  • liszt a nyújtáshoz

Feltét:

  • 10 dkg krémsajt
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 15 dkg sonka (apróra kockázva)
  • 10 dkg kukorica (konzerv)
  • 3 szál újhagyma (finomra vágva)
  • reszelt sajt ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk tálba, majd adjuk hozzá a többi hozzávalót és gyúrjunk belőle lágy tésztát. A tésztacipót takarjuk le konyharuhával és meleg helyen, 1-2 óra alatt kelesszük a duplájára.

A megkelt tésztát borítsuk lisztezett felületre, majd nyújtsuk ujjnyi vastagságúra.

A tésztára kenjük rá a krémsajtot, utána szórjuk rá a reszelt sajtot, sonkát, a leszűrt kukoricát és a hagymát. A tésztát tekerjük fel úgy, mintha kakaós csigát készítenénk, majd vágjuk csigákra.

A csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, a tetejükre szórjunk reszelt sajtot, utána toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 20-25 percre (sütőtől függően néhány perccel több is lehet).

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon