
Sajttal töltött cukkini ropogós zsemlemorzsába forgatva – Hidegen is nagyon finom lesz

Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Leveskocka házilag: csak zöldség, semmi adalékanyag

Mennyei, nyári fügefagylalt: gép nélkül készül

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé
A rántott cukkinit mindenki szereti, készülhet zsemlemorzsás panírban vagy sörbundában - a végeredmény mindig ugyanolyan finom lesz.
Az egyszerű, ropogós bundájú sült zöldséget sokféle módon tehetjük izgalmassá, például a zsemlemorzsát érdemes fűszerezni, parmezánt keverni bele, így készítve új értelmet nyer majd az aranyszínűre sült tallér. Más megoldás is létezik, a cukkinit hosszában, vékonyan felszeletelhetjük, kis táskákat gyárthatunk belőle, amelyeknek a belseje sajtos tölteléket rejt.
A sajttal töltött cukkini elkészítése nem lesz egyszerű, én csak hámozó segítségével tudtam leszeletelni olyan vékonyra, hogy ne törjön meg csomagolás közben. Nagyon zsenge cukkinivel dolgoztam, ami nem igazán kedvezett a szeletelésnél. A kis csomagokat fogpiszkálóval rögzítettem, úgy paníroztam, majd sütésnél, amikor fordításra került a sor, a kis pálcikákat kihúztam a csomagból.
Sütés után, míg forró, óvatosan együk, könnyű megégetni a szájpadlásunkat, de nagy előnye az így készült cukkininek, hogy teljesen kihűlve is isteni finom lesz.
Sajttal töltött rántott cukkini

Hozzávalók 18 darabhoz
- 2 darab cukkini
- 35 dekagramm mozzarella
- ízlés szerint só
- olaj a sütéshez
- 3 darab tojás
- 2 bögre liszt
- 2 bögre zsemlemorzsa
Elkészítés:
A cukkinit alaposan megmossuk, a két végét levágjuk, majd hosszában, zöldséghámozó segítségével vékonyan leszeleteljük, a sajtot pedig feldaraboljuk.
A vékonyra szelt cukkinit keresztben egymásra fektetjük, a közepébe sajtot teszünk, majd a zöldség végeit mindkét irányból ráhajtjuk, becsomagoljuk a sajtot, a kis batyukat fogpiszkálóval rögzítjük. Utána a klasszikus módon panírba öltöztetjük a sajttal töltött cukkinipárnákat (liszt, tojás, zsemlemorzsa).
A töltött cukkiniket bő, forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalán, tálalásnál ízlés szerint sózzuk.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors