Sárgarépából is készül egzotikus étel
Marokkói répasaláta, ha szereted az arab ízeket
4
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Sárgarépát egész évben lehet kapni, úgyhogy ezt a receptet bármikor bevetheted, amikor valami könnyű, de mégis egzotikus ízű salátára vágysz. Mármint, kinek mennyire egzotikus még az arab fűszerek ízvilága, ami a magyar konyhába olyan ügyesen beépült az utóbbi évtizedekben, szerencsére.
A szűk keresztmetszet ebben a receptben a korianderzöld, de egyik olvasónk a múltkor megírta, hogy szuperül lehet helyettesíteni répalevéllel. Dupla haszon, répa ugyanis pont kell ebbe az ételbe, nem is kevés, és ha szerencséd van, zöldjével együtt tudod megvásárolni.
Érdemes beszerezni a római köményt
A másik izgalom a római kömény lehet, mármint, ha nem tartasz otthon egyébként is. Sajnos, ezt nincs mivel helyettesíteni, vagyis persze bármit bármivel lehet, csak nem lesz olyan az íze, nagyon nem. A római kömény adja ugyanis a közel-keleti ételek összetéveszthetetlen aromáját. Érdemes beruházni egy csomagra, nem egy nagy költség, de sokáig kitart, és egy egészen új ízvilágba vezet be. A különböző delikátesz üzletekben próbálkozz.
Marokkói répasaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 kilogramm sárgarépa
- 1 csomag koranderzöld vagy petrezselyem (esetleg répalevél)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ízlés szerint só&bors
- 2 teáskanál citromlé
- 1 darab chilipaprika
- 1 kávéskanál római kömény törve
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd kevés vízben, fedő alatt megpároljuk, sózzuk.
Amikor már nem kemény, de még nem is puhult meg, leszűrjük.
A római köményt mozsárban megtörjük kissé. A chilit kimagozzuk-erezzük, hogy ne csípjen annyira, és apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, hozzáadjuk a répához.
Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét és az apróra vágott zöldet is, jól összekeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kissé összeérni az ízeket, ha van türelmünk. Ha nincs, akkor együk meg rögtön.
Amikor már nem kemény, de még nem is puhult meg, leszűrjük.
A római köményt mozsárban megtörjük kissé. A chilit kimagozzuk-erezzük, hogy ne csípjen annyira, és apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, hozzáadjuk a répához.
Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét és az apróra vágott zöldet is, jól összekeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kissé összeérni az ízeket, ha van türelmünk. Ha nincs, akkor együk meg rögtön.
Fotó: Shutterstock
Címkék: