
Sárgarépából is készül egzotikus étel
Marokkói répasaláta, ha szereted az arab ízeket
8
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába

Málnás-fehér csokis zabkeksz: a banántól lesz puha a belseje

Sütőben sült tőkehalfilé párolt spenóttal: egészséges, ízletes és könnyű

Pompás, aranybarnára sült krumplis omlett: napindítónak is tökéletes

Mutatjuk az 5 leggyorsabban romló élelmiszert: veszélyforrások is lehetnek
Sárgarépát egész évben lehet kapni, úgyhogy ezt a receptet bármikor bevetheted, amikor valami könnyű, de mégis egzotikus ízű salátára vágysz. Mármint, kinek mennyire egzotikus még az arab fűszerek ízvilága, ami a magyar konyhába olyan ügyesen beépült az utóbbi évtizedekben, szerencsére.
A szűk keresztmetszet ebben a receptben a korianderzöld, de egyik olvasónk a múltkor megírta, hogy szuperül lehet helyettesíteni répalevéllel. Dupla haszon, répa ugyanis pont kell ebbe az ételbe, nem is kevés, és ha szerencséd van, zöldjével együtt tudod megvásárolni.
Érdemes beszerezni a római köményt
A másik izgalom a római kömény lehet, mármint, ha nem tartasz otthon egyébként is. Sajnos, ezt nincs mivel helyettesíteni, vagyis persze bármit bármivel lehet, csak nem lesz olyan az íze, nagyon nem. A római kömény adja ugyanis a közel-keleti ételek összetéveszthetetlen aromáját. Érdemes beruházni egy csomagra, nem egy nagy költség, de sokáig kitart, és egy egészen új ízvilágba vezet be. A különböző delikátesz üzletekben próbálkozz.
Marokkói répasaláta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 0.5 kilogramm sárgarépa
- 1 csomag koranderzöld vagy petrezselyem (esetleg répalevél)
- 2 evőkanál olívaolaj
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ízlés szerint só&bors
- 2 teáskanál citromlé
- 1 darab chilipaprika
- 1 kávéskanál római kömény törve
Elkészítés:
A répákat megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd kevés vízben, fedő alatt megpároljuk, sózzuk.
Amikor már nem kemény, de még nem is puhult meg, leszűrjük.
A római köményt mozsárban megtörjük kissé. A chilit kimagozzuk-erezzük, hogy ne csípjen annyira, és apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, hozzáadjuk a répához.
Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét és az apróra vágott zöldet is, jól összekeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kissé összeérni az ízeket, ha van türelmünk. Ha nincs, akkor együk meg rögtön.
Amikor már nem kemény, de még nem is puhult meg, leszűrjük.
A római köményt mozsárban megtörjük kissé. A chilit kimagozzuk-erezzük, hogy ne csípjen annyira, és apróra vágjuk. A fokhagymát zúzzuk, hozzáadjuk a répához.
Hozzáadjuk az olívaolajat, a citromlét és az apróra vágott zöldet is, jól összekeverjük. Fogyasztás előtt hagyjuk kissé összeérni az ízeket, ha van türelmünk. Ha nincs, akkor együk meg rögtön.
Fotó: Shutterstock
Címkék: