Savanyított avokádó házilag: szuper kísérő sültek mellé

7
Nyomtatás
savanyitott-avokado2
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Szendvicsek, sültek, de még raguk mellől sem hiányozhat a savanyított avokádó, minden ételt feldob, próbáld ki, ha még nem tetted!

Ha még sosem hallottál a savanyított avokádóról, ne habozz, mindenképp próbáld ki ezt a receptet! A semleges ízű avokádó ugyanis tökéletes alap, nagyon jól és könnyen fűszerezhető, magába szívja az ízeket, így ízbomba savanyúságot tehetsz az asztalra.

A receptet gyerekjáték elkészíteni, csak egy dologra kell figyelni: a népszerű guacamoléval ellentétben itt nem az a cél, hogy pépes és krémes legyen az avokádó állaga, inkább picit éretlen, keményebb darabokkal dolgozz, hogy ne essenek szét, tűnjenek el az ecetes lében.

A kész savanyúságot legalább egy éjszakára tedd be a hűtőbe, minél többet áll, annál finomabb lesz. Nagyjából 2 hétig áll el a savanyított avokádó, amikor nagyon puha és pépes, ideje felhasználni.

Savanyított avokádó

savanyitott-avokado

Hozzávalók 7 decihez

  • 2 db avokádó (keményebb, nem túl érett)
  • 250 ml almaborecet
  • 250 ml víz
  • 50 g kristálycukor
  • 1 ek.
  • 1 tk. chilipehely
  • 1 tk. mustármag
  • 1 tk. koriandermag
  • 3 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

Az avokádót vágjuk félbe, szedjük ki a magját, majd óvatosan kanalazzuk ki a húsát, hogy ne törjön össze. Vágjuk ujjnyi vastag szeletekre.

Az ecetet és a vizet tegyük egy kis lábasba a cukorral és a sóval együtt, majd melegítsük addig, míg mindkettő elolvad, elvegyül benne. Húzzuk le a tűzről.

A fokhagymát pucoljuk meg, majd a chilipehellyel és a többi fűszerrel együtt tegyük egy 7 decis befőttesüvegbe. Tegyük bele az avokádószeleteket is, majd öntsük fel az ecetes lével.

Hagyjuk teljesen kihűlni, majd légmentesen zárjuk le, és tegyük a hűtőbe legalább 1 éjszakára, mielőtt kínálnánk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon