Ötperces selymes citromkrém három hozzávalóból – Frissítő desszert joghurttal
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Zselés szaloncukrokat teszteltünk: nem a legdrágább győzött
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Aki ennél egyszerűbb és frissítőbb citromkrémet mutat, azt megígérem, hogy meghívom egy italra.
Nyáron inkább hűsítőbb desszertekre vágyunk, a tortákat és egyéb nehezebb süteményeket most nem kívánjuk. Én legtöbbször fagyit ennék, de azért egy könnyedebb pohárdesszertnek sem tudok ellenállni.
A citrusos ízeket nagyon szeretem, ebbe a desszerbe, pontosabban citromos tejszínhabba még cukor sem kerül. Felnőtteknek limoncellót viszont kötelező hozzáadni.
Selymes citromkrém
Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab citrom
- 220 milliliter tejszín
- 250 gramm citromos joghurt
- 40 milliliter limoncello (opcionális)
Elkészítés:
A tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá, majd reszeljük bele egy fél citrom héját és facsarjuk bele egy fél citrom levét. Tegyünk citromos joghurtot egy tálba, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot. Ízlés szerint öntsünk bele egy kevés limoncellót, majd alacsony fokozaton keverjük még egy percet.
Tálaláshoz szedjük ki poharakba, reszeljünk rá citromhéjat és tegyünk rá citromkarikát.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors