Ötperces selymes citromkrém három hozzávalóból – Frissítő desszert joghurttal

tejszínes citromkrém cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Aki ennél egyszerűbb és frissítőbb citromkrémet mutat, azt megígérem, hogy meghívom egy italra.

Nyáron inkább hűsítőbb desszertekre vágyunk, a tortákat és egyéb nehezebb süteményeket most nem kívánjuk. Én legtöbbször fagyit ennék, de azért egy könnyedebb pohárdesszertnek sem tudok ellenállni.

A citrusos ízeket nagyon szeretem, ebbe a desszerbe, pontosabban citromos tejszínhabba még cukor sem kerül. Felnőtteknek limoncellót viszont kötelező hozzáadni. 

Selymes citromkrém

tejszínes citromkrém recept

Hozzávalók 2 adaghoz:

  • 1 darab citrom
  • 220 milliliter tejszín
  • 250 gramm citromos joghurt
  • 40 milliliter limoncello (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá,  majd reszeljük bele egy fél citrom héját és facsarjuk bele egy fél citrom levét. Tegyünk citromos joghurtot egy tálba, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot. Ízlés szerint öntsünk bele egy kevés limoncellót, majd alacsony fokozaton keverjük még egy percet.

Tálaláshoz szedjük ki poharakba, reszeljünk rá citromhéjat és tegyünk rá citromkarikát. 

Fotó: Szász Eszter/Sóbors

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük