
Ötperces selymes citromkrém három hozzávalóból – Frissítő desszert joghurttal

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Hagyományos kaszinótojás: vajtól és majonéztől krémes a töltelék
Ropogós

Sütőben sült kenyérpuding: szuper maradékmentő receptet mutatunk

Ropogós, aranybarnára sült feta sajtos tekercs: kész réteslap az alapja

Elronthatatlan joghurtos, epres muffin: csak keverd egybe a hozzávalókat

Mit kezdjünk a szikkadt kaláccsal és a húsvéti sonkával? Maradékfelhasználás okosan

Áfonyás sült zabkása: a rohanós reggelek megmentője
Aki ennél egyszerűbb és frissítőbb citromkrémet mutat, azt megígérem, hogy meghívom egy italra.
Nyáron inkább hűsítőbb desszertekre vágyunk, a tortákat és egyéb nehezebb süteményeket most nem kívánjuk. Én legtöbbször fagyit ennék, de azért egy könnyedebb pohárdesszertnek sem tudok ellenállni.
A citrusos ízeket nagyon szeretem, ebbe a desszerbe, pontosabban citromos tejszínhabba még cukor sem kerül. Felnőtteknek limoncellót viszont kötelező hozzáadni.
Selymes citromkrém

Hozzávalók 2 adaghoz
- 1 darab citrom
- 220 milliliter tejszín
- 250 gramm citromos joghurt
- 40 milliliter limoncello (opcionális)
Elkészítés:
A tejszínt elektromos habverővel verjük kemény habbá, majd reszeljük bele egy fél citrom héját és facsarjuk bele egy fél citrom levét. Tegyünk citromos joghurtot egy tálba, majd óvatosan forgassuk hozzá a felvert tejszínhabot. Ízlés szerint öntsünk bele egy kevés limoncellót, majd alacsony fokozaton keverjük még egy percet.
Tálaláshoz szedjük ki poharakba, reszeljünk rá citromhéjat és tegyünk rá citromkarikát.
Fotó: Szász Eszter/Sóbors