Villámgyors négysajtos tészta – Minél zsírosabb a sajt, annál finomabb

négysajtos tészta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nagyon gyorsan elkészül és a sokféle sajtnak köszönhetően elképesztően laktató ez a tésztaétel.

Sajtrajongóknak kötelező elkészíteniük ezt a tésztát, hiszen nem is kell eldönteniük, melyik fajta lesz a befutó, hanem egyszerre négyféle sajtból pakolhatnak a tésztára.

Akkor lesz a tészta igazán finom és szaftos, ha minél zsírosabb sajtokból készíted. Ebbe a tésztába gorgonzola is kerül, de el is hagyhatod a karakteres ízű kékpenészes sajtot, ha soknak érzed, helyettesítsd más, de hasonlóan zsíros fajtával.

A sajt nem csak tésztával finom, ezzel a spenótos galuskával is tökéletes párost alkot. A sajtos tészta, főleg ilyen rengeteggel készítve, nem könnyű étel, ha kicsit könnyedebbre vágysz, sajt helyett tegyél rá sütőben sült zöldségeket

Négysajtos tészta

négysajtos tészta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 gramm tészta
  • 200 milliliter tejszín
  • 150 gramm gorgonzola vagy más kéksajt
  • 60 gramm parmezán
  • 200 gramm mozzarella
  • 40 gramm kecskesajt
  • 30 gramm mascarpone
  • 1 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát sós vízben főzzük al dente-re, majd szűrjük le. 

Egy lábasban melegítsük fel a tejszínt, reszeljük és morzsoljuk bele a sajtokat, keverjük bele a mascarponét, majd nyomjuk bele a fokhgymát. Várjuk meg, amíg elolvadnak a sajtok, sózzuk, borsozzuk, majd keverjük hozzá a tésztát. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük