
Serpenyőben sült, töltött melegszendvics: a Monte Cristo ebédként is helytáll

Ha szereted a bundás kenyeret és a melegszendvicset sem veted meg, imádni fogod az alábbi receptet, ami a kettő fúziója.
A Monte Cristo-szendvics a töltött bundás kenyérhez hasonlóan épül fel, ugyanis a sajttal és sonkával borított kenyérszeleteket tojásos masszába kell forgatni, majd vajon kisütni. Maga a töltelék nagyon gazdag ízvilágú: a reszelt sajtot majonézzel és dijoni mustárral keverik össze, illetve a vastagra szelt főtt sonka sem hiányozhat belőle.
A bundás kenyértől eltérően a tojást tejszínnel verik fel, ettől lesz krémesebb a végeredmény, illetve egy csipet szerecsendiót is kevernek bele. Az sem véletlen, hogy olaj helyett vajon sütik ki, úgy még finomabb, gazdagabb ízű lesz.
Serpenyős, töltött melegszendvics

Hozzávalók 4 darabhoz
- 8 szelet kenyér
- 250 gramm reszelt sajt (gruyere)
- 80 gramm majonéz
- 1.5 ek dijoni mustár
- 300 gramm főtt sonka/tarja
- 3 darab tojás
- 120 ml tejszín
- 1 csipet szerecsendió
- 50 gramm vaj
Elkészítés:
A reszelt sajtot, a majonézt és a mustárt keverjük össze egy tálkában. Kenjük meg a szósszal a kenyérszeleteket, mindegyikre ugyanannyi jusson.
A sonkát/tarját vágjuk szeletekre – ne túl vékonyra –, majd osszuk szét 4 megkent szelet kenyér között. A tetejükre helyezzük rá a maradék 4 szelet kenyeret a sajtos felükkel lefelé.
A tojást, a tejszínt és a szerecsendiót keverjük alaposan össze egy mélyebb tányérban. A töltött szendvicseket óvatosan forgassuk ebbe a keverékbe.
A vaj felét olvasszuk meg egy serpenyőben. Tegyünk bele két betöltött, beforgatott szendvicset. Süssük őket oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra.
A maradék vajat is olvasszuk meg, majd ugyanígy süssük meg a másik két szendvicset.
Rögtön, melegen kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!