Serpenyőben sült, töltött melegszendvics: a Monte Cristo ebédként is helytáll

montecristo
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ha szereted a bundás kenyeret és a melegszendvicset sem veted meg, imádni fogod az alábbi receptet, ami a kettő fúziója.

A Monte Cristo-szendvics a töltött bundás kenyérhez hasonlóan épül fel, ugyanis a sajttal és sonkával borított kenyérszeleteket tojásos masszába kell forgatni, majd vajon kisütni. Maga a töltelék nagyon gazdag ízvilágú: a reszelt sajtot majonézzel és dijoni mustárral keverik össze, illetve a vastagra szelt főtt sonka sem hiányozhat belőle.

A bundás kenyértől eltérően a tojást tejszínnel verik fel, ettől lesz krémesebb a végeredmény, illetve egy csipet szerecsendiót is kevernek bele. Az sem véletlen, hogy olaj helyett vajon sütik ki, úgy még finomabb, gazdagabb ízű lesz. 

Serpenyős, töltött melegszendvics

montecristo2

Hozzávalók 4 darabhoz

  • 8 szelet kenyér
  • 250 gramm reszelt sajt (gruyere)
  • 80 gramm majonéz
  • 1.5 ek dijoni mustár
  • 300 gramm főtt sonka/tarja
  • 3 darab tojás
  • 120 ml tejszín
  • 1 csipet szerecsendió
  • 50 gramm vaj
Recept idők

Elkészítés:

A reszelt sajtot, a majonézt és a mustárt keverjük össze egy tálkában. Kenjük meg a szósszal a kenyérszeleteket, mindegyikre ugyanannyi jusson.

A sonkát/tarját vágjuk szeletekre – ne túl vékonyra –, majd osszuk szét 4 megkent szelet kenyér között. A tetejükre helyezzük rá a maradék 4 szelet kenyeret a sajtos felükkel lefelé.

A tojást, a tejszínt és a szerecsendiót keverjük alaposan össze egy mélyebb tányérban. A töltött szendvicseket óvatosan forgassuk ebbe a keverékbe.

A vaj felét olvasszuk meg egy serpenyőben. Tegyünk bele két betöltött, beforgatott szendvicset. Süssük őket oldalanként 2-3 percig, míg aranybarnák nem lesznek. Szedjük őket papírtörlővel bélelt tányérra. 

A maradék vajat is olvasszuk meg, majd ugyanígy süssük meg a másik két szendvicset.

Rögtön, melegen kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük