![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Mustárral és sajttal készül a skótok melegszendvicse: egyszerű és nagyon finom
![smszcover](https://kep.index.hu/1/0/4451/44519/445196/44519646_3396610_4aa5f8a4c1976d2944e5837d491853b1_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A skót melegszendvics sajtban bővelkedik, kétféle kerül rá, jellegzetes zamatát pedig a mustárnak köszönheti.
Nem csak a skótok szeretik ezt a melegszendvicset, az angolok is megőrülnek érte, gyakran készítik, több receptben is fellelhető a finomság.
A szendvics eredetéről az a hír járja, hogy Walesből származik, vaj helyett pedig savanykásabb ízű sajtkrémmel kenték meg a pékárut. A mustáros, sajtos keveréket érdemes még izgalmasabbá tenni, adj hozzá petrezselymet, újhagymát, vagy szezonjában medvehagymát, de egy kis chilipehellyel is tüzesebbé varázsolhatod.
Skót melegszendvics
![smszct](https://kep.index.hu/1/0/4451/44519/445196/44519688_34a571e69c80a39f63918e80f193522a_wm.jpg)
Hozzávalók 2 darabhoz
- 15 dkg mozzarella
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál szemes mustár (opcionális)
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab kenyér, zsemle, kifli vagy bagett
- ízlés szerint vaj a pékáru kenéséhez
Elkészítés:
A sajtokat reszeljük le, adjuk hozzá a mustárt, sót és borsot, majd az egészet keverjük egybe.
A választott pékárut (ha zsemle, kifli vagy bagett, akkor vágjuk félbe) fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 5-8 percre. Utána vegyük ki, kenjük meg vajjal és a mustáros-sajtos keverékkel. Utána toljuk vissza a sütőbe, süssük addig, amíg a sajt aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!