Mustárral és sajttal készül a skótok melegszendvicse: egyszerű és nagyon finom

smszcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A skót melegszendvics sajtban bővelkedik, kétféle kerül rá, jellegzetes zamatát pedig a mustárnak köszönheti.

Nem csak a skótok szeretik ezt a melegszendvicset, az angolok is megőrülnek érte, gyakran készítik, több receptben is fellelhető a finomság.

A szendvics eredetéről az a hír járja, hogy Walesből származik, vaj helyett pedig savanykásabb ízű sajtkrémmel kenték meg a pékárut. A mustáros, sajtos keveréket érdemes még izgalmasabbá tenni, adj hozzá petrezselymet, újhagymát, vagy szezonjában medvehagymát, de egy kis chilipehellyel is tüzesebbé varázsolhatod.

Skót melegszendvics

smszct

Hozzávalók 2 darabhoz

  • 15 dkg mozzarella
  • 15 dkg cheddar sajt
  • 2 evőkanál dijoni mustár
  • 1 evőkanál szemes mustár (opcionális)
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab kenyér, zsemle, kifli vagy bagett
  • ízlés szerint vaj a pékáru kenéséhez
Recept idők

Elkészítés:

A sajtokat reszeljük le, adjuk hozzá a mustárt, sót és borsot, majd az egészet keverjük egybe.

A választott pékárut (ha zsemle, kifli vagy bagett, akkor vágjuk félbe) fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 5-8 percre. Utána vegyük ki, kenjük meg vajjal és a mustáros-sajtos keverékkel. Utána toljuk vissza a sütőbe, süssük addig, amíg a sajt aranybarnára sül.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük