
Mustárral és sajttal készül a skótok melegszendvicse: egyszerű és nagyon finom

Cikkek


Habkönnyű túrófánk egyszerűen: magától megfordul sütés közben

Pofonegyszerű banánfánk 20 perc alatt: alig valamiből készül
Ropogós

Káprázatos házi körtelekvár: a vaníliától édes és illatos

Toszkán babos szendvics: indítsd a napot olasz módra

Áfonyás pohárdesszert citromkrémmel: mutatós desszert fél órán belül

Laktató karfiolsaláta sütőben sült zöldségekből: tápláló köret vagy ebéd

Krémes spenótos gnocchi gombával: egyserpenyős receptet mutatunk
A skót melegszendvics sajtban bővelkedik, kétféle kerül rá, jellegzetes zamatát pedig a mustárnak köszönheti.
Nem csak a skótok szeretik ezt a melegszendvicset, az angolok is megőrülnek érte, gyakran készítik, több receptben is fellelhető a finomság.
A szendvics eredetéről az a hír járja, hogy Walesből származik, vaj helyett pedig savanykásabb ízű sajtkrémmel kenték meg a pékárut. A mustáros, sajtos keveréket érdemes még izgalmasabbá tenni, adj hozzá petrezselymet, újhagymát, vagy szezonjában medvehagymát, de egy kis chilipehellyel is tüzesebbé varázsolhatod.
Skót melegszendvics

Hozzávalók 2 darabhoz
- 15 dkg mozzarella
- 15 dkg cheddar sajt
- 2 evőkanál dijoni mustár
- 1 evőkanál szemes mustár (opcionális)
- só és bors ízlés szerint
- 2 darab kenyér, zsemle, kifli vagy bagett
- ízlés szerint vaj a pékáru kenéséhez
Elkészítés:
A sajtokat reszeljük le, adjuk hozzá a mustárt, sót és borsot, majd az egészet keverjük egybe.
A választott pékárut (ha zsemle, kifli vagy bagett, akkor vágjuk félbe) fektessük sütőpapírral bélelt tepsire, toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 5-8 percre. Utána vegyük ki, kenjük meg vajjal és a mustáros-sajtos keverékkel. Utána toljuk vissza a sütőbe, süssük addig, amíg a sajt aranybarnára sül.
Fotó: Getty Images