Habkönnyű, filléres skót palacsinta: napindítónak is tökéletes

spcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A skót palacsinta hasonlít az amerikai pufi palacsintához, de textúrájában könnyedebb, napindítónak is tökéletes választás.

A skót palacsintában azt szeretem a legjobban, hogy a kamrámban mindig fellelhetőek a hozzá szükséges szerény alapanyagok. A gusztusos kis tallérokat simán porcukorral megszórva is falatozhatjuk, azonban ha szeretjük a hasunkat, adjuk meg a módját, kínáljunk mellé édes szirupot, lekvárt vagy gyümölcsöket.

Ha cukor nélkül készítjük, nagy csipet sóval, akkor tojásos villásreggeli mellé is remekül illik, de egyszerűen sonkát és sajtot is tehetünk a tetejére.

Még mutatós desszertként is szervírozhatjuk karamellöntettel, sült banánkarikákkal és jó nagy adag vaníliafagyival megkoronázva, észveszejtően finom.

Skót palacsinta

spct

Hozzávalók 10 darabhoz

  • 175 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 40 gramm cukor
  • 1 darab tojás
  • 200 milliliter tej
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet szitáljuk keverőtálba, öntsük hozzá a sütőport és a cukrot, forgassuk egybe a keveréket, majd a közepébe ássunk egy kis mélyedést, üssük bele a tojást, kezdjük el egybekeverni, miközben a tejet folyamatosan adagoljuk a masszához.

A serpenyőbe öntsünk leheletnyi olajat, forrósítsuk fel, majd merőkanál segítségével adagoljunk a masszából, mindkét oldalán süssük aranybarnára a tallérokat.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük