Bécsi burgonyasaláta rántott hús mellé: snidlinggel igazán finom
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
A burgonyasaláta ezerarcú étel, készülhet majonézesen vagy ecetesen, bármelyiket is készítsd el, a siker garantált.
Hideg saláták közül a krumpliból készült a legnépszerűbb, melyet rengeteg verzióban összedobhatsz. Érdemes szezonális finomságokkal dúsítva is kipróbálni, adj hozzá snidlinget, ha pedig még izgalmasabban kínálnád, vékonyan szeletelt hónapos retek is mehet a krumpli mellé.
Az alaplével készült krumplisaláta nevezhető bécsinek is, de ne maradjon ki belőle a mustár és az almaecet sem. Mivel ez a saláta hidegen az igazi, előző nap is elkészítheted, így bőven lesz ideje az ízeknek összeérniük. Rántott hús mellé ez a legjobb választás, a legközelebbi családi ebéd alkalmával lepd meg vele a szeretteidet.
Snidlinges bécsi burgonyasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- só ízlés szerint
- 1 fej lila hagyma
- 300 ml alaplé (zöldség vagy hús)
- kevés olaj
- bors ízlés szerint
- 1 evőkanál almaecet
- 1 teáskanál mustár
- 1 marék snidling (finomra vágva)
Elkészítés:
A megmosott burgonyát bő, sós vízben főzzük puhára, majd hűtsük ki és pucoljuk meg.
A megpucolt burgonyát ízlés szerint vágjuk karikákra vagy kockázzuk fel.
A lila hagymát vágjuk finomra, majd öntsük rá az alaplevet.
Az olajhoz keverjük hozzá a borsot, almaecetet, mustárt, snidlinget, alaposan keverjük össze, majd forgassuk a krumplihoz a hagymás keverékkel együtt.
A salátát tálalás előtt egy éjszakát tároljuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images