Puha póréhagyma sonkába tekerve - Sajtos szószban lesz igazán szaftos

sonkába tekert póréhagyma cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Hagyma, de nincs kellemetlen szaga és nagyon egészséges, mi az? A póréhagyma, amelyből érdemes bevásárolni.

A napokban vettem póréhagymát, és miközben szagolgattam, rá kellett jönnöm, hogy nemcsak az ízét, hanem az illatát is imádom ennek a zöldségnek, mégis méltatlanul mellőzött a konyhában.

Illatos, finom és még egészséges is, B1-vitamint és vasat is tartalmaz, olyan a hatása, mint a fokhagymának, annyi különbséggel, hogy póréhagyma fogyasztása után bátran mehetünk társaságba. Az a jó benne, hogy a zöldje is ehető. Simán kenyérre karikázva is finom, de krémleves-alapanyagnak is isteni. Az alább olvasható módszerrel pedig isteni előételt készíthetünk. 

Sonkába tekert póréhagyma

sonkába tekert póréhagyma recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 szál póréhagyma
  • 250 gramm krémsajt
  • 2 darab tojás
  • 30 gramm parmezán
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4 szelet sonka
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés ezerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

A póréhagymákat forrásban lévő vízben főzzük 12 percig. Amíg főnek, keverjük össze a krémsajtot és a tojásokat, majd adjuk hozzá a parmezán felét és az összenyomott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk. 

A megfőtt póréhagymákat szűrjük le, vágjuk félbe, egy tálban keverjük össze a krémsajtos keverék felével. 

Egy jénait vajazzunk ki, fektessük bele a sonkákat, öntsük rájuk a krémsajtos keverék másik felét, egy villával oszlassuk szét rajtuk. Mindegyik sajttal megkent sonkába tegyünk egy póréhagymát, majd tekerjük fel. Szórjuk meg a parmezán másik felével. 

Süssük 20 percig, frissen, forrón tálaljuk. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük