Sonkás-sajtos csiga egyszerűen: majonéz teszi izgalmassá

12
Nyomtatás
Sonkás-sajtos majonézes csiga cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A sajtos, sonkás leveles tészta pofonegyszerűen az asztalra kerül, tökéletes vendégváró, ami még a csomagolást is bírja.

Szeretjük a leveles tésztát, hisz gyorsan, finom dolgok dobhatók belőle össze: édes és sós vendégvárók vagy főúri ünnepi fogások. Most egy szuper sajtos, sonkás receptet ajánlok, amiből érdemes dupla, sőt, tripla adaggal készíteni, mert nagy lesz a sikere a kóstolók közt.

Így is lehet!

A sós leveles finomságok közül a virslivel töltött vagy a pizzás csiga a nagy kedvenc. Most egy nagyon egyszerű sonkás receptet mutatok, amit a majonéz tesz izgalmassá. Ha sajtrajongó vagy, akkor a majonézzel lekent csigák tetejére bátran szórj sajtot.

Sonkás-sajtos majonézes csiga

Sonkás-sajtos majonézes csiga ct

Hozzávalók 4 személyre

A csigához:

  • 1 csomag leveles tészta
  • 3 evőkanál majonéz
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg reszelt sajt

Tetejére:

  • kevés majonéz
  • szezámmag vagy fekete szezámmag ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A leveles tésztát hajtsuk ki vagy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki. Ezután kenjük meg majonézzel, majd helyezzük rá a sonkát és a sajtot.

A leveles tésztát tekerjük fel, majd vágjunk belőle ujjnyi vastag csigákat.

A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg a tetejüket majonézzel, és szórjuk meg szezámmaggal.

A csigákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon