10 szuper finomság leveles tésztából: édes és sós recepteket is mutatunk
A hűtőben mindig érdemes leveles tésztát tartani, mert gyorsan és sokoldalúan felhasználható, reggeli, vacsora és még vendégváró is készíthető belőle.
Szeretjük a leveles tésztát, hisz gyorsan, finom dolgok dobhatók belőle össze: édes és sós vendégvárók vagy főúri ünnepi fogások. Most egy szuper sajtos, sonkás receptet ajánlok, amiből érdemes dupla, sőt, tripla adaggal készíteni, mert nagy lesz a sikere a kóstolók közt.
A sós leveles finomságok közül a virslivel töltött vagy a pizzás csiga a nagy kedvenc. Most egy nagyon egyszerű sonkás receptet mutatok, amit a majonéz tesz izgalmassá. Ha sajtrajongó vagy, akkor a majonézzel lekent csigák tetejére bátran szórj sajtot.
A leveles tésztát hajtsuk ki vagy enyhén lisztezett felületen nyújtsuk ki. Ezután kenjük meg majonézzel, majd helyezzük rá a sonkát és a sajtot.
A leveles tésztát tekerjük fel, majd vágjunk belőle ujjnyi vastag csigákat.
A csigákat helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire, majd kenjük meg a tetejüket majonézzel, és szórjuk meg szezámmaggal.
A csigákat toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-20 perc alatt süssük szép aranybarnára.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
@sobors.hu