
Sós, leveles vendégváró: alig valamiből, pillanatok alatt készül

A leveles vendégváró elkészítése teljesen kezdő konyhatündéreknek is sikerülni fog, mely kencével kínálva remek kísérője a baráti beszélgetéseknek.
Leveles tésztából mindig érdemes otthon tartani, mert sokoldalúan felhasználható. A tésztát megvásárolhatod kinyújtva vagy tömb formájában. A tömböt a mélyhűtőben kell tárolni, míg a kinyújtott, feltekert változatot nem szükséges lefagyasztani. Az ilyen csomagolás előnye, hogy a hűtőből kivéve azonnal lehet vele dolgozni, így ha váratlan vendégek toppannának be, gyorsan össze tudsz dobni valami finomat a tésztából.
A leveles finomság nagyon egyszerűen készül, jólesik magában is, de valamilyen házi kencével, szendvicskrémmel még finomabb. Próbáld ki tojás- vagy fetakrémmel.
Sós, leveles vendégváró

Hozzávalók 4 személyre
- 1 csomag leveles tészta
- kevés liszt
- 1 darab tojás
- 8 dkg sajt (füstölt)
- durva szemű só ízlés szerint
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk vékonyra, majd hosszában tetszés szerint vágjuk csíkokra.
A csíkokat kissé csavarjuk meg, majd sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire.
A csíkokat kenjük meg felvert tojással, utána szórjuk meg sajttal vagy sóval.
A leveles csavartat toljuk az előmelegített sütőbe, és süssük 8-12 percig.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!