Szaftos és nagyon sajtos pizzás csiga: gazdag töltelékkel készítve a legfinomabb

pcscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Vigyázat, ez a pizzás csiga elképesztően gyorsan fogy - ha van kutyusod vagy macskád, állítsd őrnek a konyhaajtóba, hátha elkergeti a dézsmálókat.

Vannak olyan finomságok, amelyek nagyon gyorsan fogynak, ahogy kiveszed a sütőből az elkészült adagot, az illatok kicsalják a konyhába az otthon lévőket, akik rá is vetik magukat a még forró falatokra. Nem baj, ha szájpadláségés lesz a vége, bevállalják a fájdalmat. Nálunk ilyen a pizzás csiga. Ha pizzáscsiga-gyártásra adom a fejem, dupla, sőt tripla adagban is képes vagyok elkészíteni, mert tudom, mennyire kapós, másnap is tökéletes, ráadásul szuper vendégváró.

A pizzás csigát jó sok szósszal szoktam megkenni, mehet rá sonka, a sajtból pedig a tetejére is jut. Előfordul, hogy a pizzaszósz megmarad, de ez nem baj, tedd jól zárható dobozba, és mehet a hűtőbe, 5-7 napig nem lesz baja. A maradék szószt melegszendvics készítésénél is bevetheted, vagy pizzánál.

A szósz, amitől szaftos lesz a tekercs, akkor az igazi, ha házi, de erre nem mindig jut idő, vagy nincs mindig hozzávaló. Ezért tartok itthon kész pizzaszószt is, amit egy kicsit feltuningolok. Érdemes kipróbálni, kicsik és nagyok is szeretni fogják. Természetesen a pizzás csiga kelt tésztából is készülhet, én azonban levelesből szeretem a legjobban, kényelmes és gyors megoldás.

Sajtos-sonkás pizzás csiga

pcsct

Hozzávalók 30 darabhoz:

  • 2 csomag leveles tészta
  • 300 gramm pizzaszósz
  • 100 gramm víz
  • 140 gramm sűrített paradicsom
  • 1 darab vöröshagyma
  • 20 dekagramm sonka
  • 35 dekagramm sajt
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A sajtot reszeljük le, a sonkát nagyon apró kockákra vágjuk fel.

A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, majd tegyük rá a pizzaszószt és a vizet (picit több is lehet), keverjük egybe. Amikor felforrt, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot és főzzük rottyanásig.

A leveles tésztát nyújtsuk ki vékonyra, ízlés szerint kenjük meg a pizzaszósszal, majd szórjunk rá a sonkából és a reszelt sajtból ízlés szerint.

A minden jóval megpakolt tésztát tekerjük fel, majd vágjunk belőle 2 centiméter vastag szeleteket, helyezzük őket sütőpapírral bélelt tepsire. A csigák tetejét picit nyomkodjuk meg, szórjunk rájuk reszelt sajtot, és 180 fokosra előmelegített sütőbe tolva 15-25 perc alatt süssük meg.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük