
Sörben sült tepsis krumpli: nem csak puhább, sokkal ízesebb is lesz

Cikkek


Pihe-puha citromos muffin: joghurttól lesz lágy a tésztája

Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával
Ropogós

Ízletes guacamole brokkoliból: a szára sem megy kárba

Sültkrumpli-saláta: a ropogós burgonya találkozása a friss majonézes öntettel

Puha, zabpelyhes banánkenyér: rostban gazdag desszert egyszerűen

Medvehagymás fűszervaj: ezzel dobd fel a reggeli pirítóst

Különleges, fűszeres marokkói csirke: joghurtos pác teszi izgalmassá
A tepsiben sült krumplit egy pici változtatással egészen izgalmasra készíthetjük, ráadásul még olaj sem kell hozzá.
Az egyik legegyszerűbb, mégis legízesebb köret a tepsiben sült krumpli - sok munka sincs vele, hisz a sütő elvégzi a nagy részét. A krumpli úgy a legfinomabb, ha a külseje ropogósra sül, a belseje pedig puhán omlik szét a szájban.
A legtöbbször olajat öntünk alá, de ebben a változatban sörrel locsoljuk meg, a szaftosságáról pedig egy kevés pirított bacon is gondoskodik. Természetesen a fűszerek sem hiányozhatnak.
Ez a recept az előző napról megmaradt főtt krumpli felfrissítésére is kiváló. A sör alkoholtartalma a sütés során elillan, így gyerekeknek is adható, ha pedig nagyobb étkűek vagyunk, temészetesen húst is süthetünk mellé.
Sörben sült tepsis krumpli

Hozzávalók 4 adaghoz
- 700 gramm krumpli
- 200 milliliter sör (világos)
- 125 gramm bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kakukkfű (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Főzzük meg a krumplit, majd vágjuk tetszőleges nagyságú kockákra, szórjuk bele egy tepsibe.
A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra, szórjuk rá a krumplira. Sózzuk, borsozzuk.
A bacont vágjuk apróra, ezt is szórjuk rá a krumplira. A végén locsoljunk rá sört, majd morzsoljunk rá zöldfűszert. Keverjünk rajta egyet, hogy az összes krumplira jusson a fűszerekből.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tepsit takarjuk le fóliával, majd toljuk a sütőbe 30 percre. Amikor az idő letelt, vegyük le a fóliát, forgassunk egyet a krumplin, majd tegyük vissza sülni további 25 percre, amíg a sör teljesen el nem fő.
Tálalás előtt szórjunk rá egy kevés sót.
Fotó: Getty Images