Sörben sült tepsis krumpli: nem csak puhább, sokkal ízesebb is lesz
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Vajpuha csirkemell tejfölös szószban: szaftos és omlós lesz a hús
Ropogós
Selymes, kávés vajkrémmel töltött macaron: gasztroajándéknak is szuper
Sűrű, zamatos sültkelbimbó-krémleves: tejszíntől selymes
Krémes sós karamell házilag: csupán 4 hozzávalóból készül
Isteni, tartalmas túrós rakott tészta: sok sajt pirul a tetején
Fenséges kelt tésztás sütemények: ezekre megéri rászánni az időt
A tepsiben sült krumplit egy pici változtatással egészen izgalmasra készíthetjük, ráadásul még olaj sem kell hozzá.
Az egyik legegyszerűbb, mégis legízesebb köret a tepsiben sült krumpli - sok munka sincs vele, hisz a sütő elvégzi a nagy részét. A krumpli úgy a legfinomabb, ha a külseje ropogósra sül, a belseje pedig puhán omlik szét a szájban.
A legtöbbször olajat öntünk alá, de ebben a változatban sörrel locsoljuk meg, a szaftosságáról pedig egy kevés pirított bacon is gondoskodik. Természetesen a fűszerek sem hiányozhatnak.
Ez a recept az előző napról megmaradt főtt krumpli felfrissítésére is kiváló. A sör alkoholtartalma a sütés során elillan, így gyerekeknek is adható, ha pedig nagyobb étkűek vagyunk, temészetesen húst is süthetünk mellé.
Sörben sült tepsis krumpli
Hozzávalók 4 adaghoz
- 700 gramm krumpli
- 200 milliliter sör (világos)
- 125 gramm bacon
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint kakukkfű (friss)
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
Elkészítés:
Főzzük meg a krumplit, majd vágjuk tetszőleges nagyságú kockákra, szórjuk bele egy tepsibe.
A fokhagymagerezdeket pucoljuk meg, vágjuk egészen apróra, szórjuk rá a krumplira. Sózzuk, borsozzuk.
A bacont vágjuk apróra, ezt is szórjuk rá a krumplira. A végén locsoljunk rá sört, majd morzsoljunk rá zöldfűszert. Keverjünk rajta egyet, hogy az összes krumplira jusson a fűszerekből.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
A tepsit takarjuk le fóliával, majd toljuk a sütőbe 30 percre. Amikor az idő letelt, vegyük le a fóliát, forgassunk egyet a krumplin, majd tegyük vissza sülni további 25 percre, amíg a sör teljesen el nem fő.
Tálalás előtt szórjunk rá egy kevés sót.
Fotó: Getty Images