Sörtésztába mártott cukkini: könnyű, nyári húsmentes vacsora
Ha szereted a bundázott zöldségeket, a sörtésztába mártott cukkini is nagyon hamar a kedvenc receptjeid közé fog tartozni.
A húsevők jól tudják, hogy egy jó pác csodát tesz a hússal, sokkal ízletesebb, omlósabb és szaftosabb lesz a sütés során. Rengeteg pácot ki lehet próbálni, kedvelt a fokhagymás, citromos, vagy épp a csípősebb.
A sörpác pillanatok alatt elkészül, nem kell benne sok ideig pácolni a húst, 1-2 óra bőven elég neki. A sörpác marha- és sertéshúshoz illik a legjobban, de nem tiltja semmi, hogy kipróbáld szárnyassal is. A legközelebbi kerti sütögetésnél le is tesztelheted a különleges pácot.
A sört öntsük keverőtálba, adjuk hozzá az olajat és keverjük össze.
A zúzott fokhagymát, oregánót, sót és borsot is adjuk a sörös keverékhez, alaposan keverjük egybe.
Az elkészült pácba a hússzeleteket 1-2 órára tegyük bele, de egy éjszakát is pihenhet a hús a sörben.
Utána a választott módon süssük vagy grillezzük meg.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu