Sütőben sült fokhagymás cukkinikorongok - Egészséges és nagyon finom köret bármilyen hús mellé
A sütőben sült fokhagymás, zöldfűszeres páccal leöntött cukkinikorongok finomak és nagyon egészségesek is.
A rántott zöldségeket mindenki szereti, lehet az gomba, hagyma, karfiol, tök vagy cukkini. A finomságokat nem kötelező a klasszikus hármasba (tojás, liszt, zsemlemorzsa) forgatni. Érdemes sörtésztás masszába mártani a zöldségeket, sokkal ínycsiklandóbbak lesznek így készítve. A sörtésztás ruhát jól lehet fűszerezni, sokkal ízesebb, mint a hagyományos panír.
Ha ropogósabbra szeretnéd készíteni a sörmasszát, akkor 1 teáskanál sütőport, szódabikarbónát vagy étkezési keményítőt forgass bele. Fontos, hogy mindig hideg és jó minőségű sörrel dolgozz, érződni fog a bundán. A sörmasszába nem csak zöldséget, csirkehúst és halat is forgathatsz, és valamilyen mártogatóst is feltétlen kínálj a kész falatok mellé.
A cukkinit tisztítsuk meg, és vágjuk tetszőleges szeletekre, hasábokra.
A szeleteket sózzuk le és hagyjuk állni, míg a tésztát elkészítjük.
A tojást válasszuk szét.
A fehérjét verjük habbá.
A sárgájához adjuk hozzá a lisztet, olajat, sót, fokhagymaport, borsot, a sör felét. Az alaposan elkevert masszához a fehérjehabot is forgassuk hozzá, végül pedig a maradék sört is.
A lesózott cukkiniről itassuk le a nedvességet papírtörlővel, majd forgassuk lisztbe, utána a sörmasszába, onnan pedig a forró olajban süssük szép aranybarnára.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu