Sörtésztába forgatott, aranybarnára sült gombafalatok: a fokhagymától ízes

gomba sörtésztában
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A rántott gomba már nem elég jó, sörtésztába forgatva sokkal izgalmasabb íze és textúrája lesz.

Ahogy a halat vagy a húst, a gombát is kisüthetjük sörtésztában, amitől nagyon laktató és ízletes lesz. Teljesen más, mint a sima rántott gomba, sokkal szaftosabb és puhább lesz a végeredmény.

Aki már unja a hagyományos panírt, annak a sörtészta valóságos megváltás, és húst, zöldséget vagy halat is tudtok vele bundázni, bár nem lesz túl diétás. Az így készült gomba inkább partifalat, mint főfogás: készítsünk hozzá mártogatóst, tökéletes előétel lesz. 

Sörtésztában sült gomba

gomba sörtésztában recept

Hozzávalók 6 személyre:

  • 500 gramm gomba
  • 200 gramm liszt
  • 240 milliliter sör
  • 2 teáskanál
  • 1 kávéskanál bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • sütéshez olaj
Recept idők

Elkészítés:

A gombák szárát távolítsuk el, a kalapjukat mossuk, majd hámozzuk meg és vágjuk félbe. Tegyünk 70 gramm lisztet egy tálba, majd forgassuk bele a gombákat, rázzuk le róluk a felesleges lisztet. 

Egy másik tálban keverjük össze a maradék lisztet, a sört, a sót, a borsot és az apróra vágott fokhagymát. A gombákat mártsuk bele a tésztába, hogy mindenhol egyenletesen befedje őket. 

Egy serpenyőben forrósítsunk olajat. Egyszerre kevés gombát süssünk ki, hogy minden oldaluk rendesen meg tudjon pirulni. Egy papírtörlőre tegyük a megsült gombákat, hogy a felesleges olajat felitassa róluk.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük