Béleljünk ki sütőpapírral egy 23-24 centis tortaformát úgy, hogy a széleire is jusson papír. Melegítsük elő a sütőt 220 fokra.
A tejszínt vegyük ki a hűtőből, picit meg is lehet melegíteni, úgy nem fogja összerántani a cukrot.
12 dkg cukrot szórjunk egy kis lábasba, majd kezdjük el melegíteni, míg megolvad és aranybarna színe lesz. Ekkor óvatosan kezdjük el hozzácsorgatni a tejszínt. Mikor a cukor elvegyült a tejszínben, és egynemű szósz lett belőle, főzzük még 2 percig, majd kapcsoljuk le a lángot. Ahogy hűl, még sűrűsüdni fog. Keverjünk bele 2 nagyobb csipet sót is, majd tegyük félre hűlni.
A maradék 4 dkg cukrot keverjük habosra a mascarponéval. Szitáljuk bele a lisztet, majd adjuk hozzá egyesével a tojásokat. Keverjük csomómentesre a masszát.
Ha kihűlt teljesen a karamellszósz, adjuk hozzá a mascarponés alaphoz, keverjük bele.
A kész masszát öntsük az előkészített formába, majd toljuk a sütőbe 20-25 percre. Akkor jó, amikor a teteje egészen sötétbarna, a széle szilárd, de a közepe még remegős.
Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe 3-4 órára, mielőtt szeletelnénk.