Tészta nélküli túrótorta: csak túró és tojás kell hozzá
Cikkek
Cékla minden mennyiségben: a 6 legjobb receptet mutatjuk
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Fűszeres, forralt gyömbérsör: ünnepi ital pillanatok alatt
Kandírozott, ropogós pekándió: szuper gasztroajándék is lehet
Foszlós, svéd kardamomos csiga: ezzel indítsd a téli reggeleket
Pirosra sült, omlós kacsacomb hagymás tört krumplival és szilvás párolt káposztával
Így dekoráld a linzert és a különböző kekszeket: tippek a tökéletes díszítéshez
Ez a sütemény a világ legegyszerűbb receptje címet is elnyerhetné: összesen négy hozzávaló kell hozzá, és azokat is csak össze kell keverni. Ráadásul egy gyors nassolnivalóként, de egy születésnapi tortaként is megállja a helyét.
Nincs buktatója, nincs vele sok munka és különösebb energiabefektetésre sincs szükség ehhez a recepthez - kívánhatnánk ennél jobbat? Viszont kell hozzá sok tojás, úgyhogy mielőtt nekiállunk a sütésnek, bizonyosodjunk meg róla, hogy van belőle elég.
Mivel a sütemény alapja a túró, azt pedig egészen krémes állagúra kell összetörni, érdemes a dobozos, kevésbé darabos kiszerelést venni belőle. Megmondom őszintén, még ezzel is meggyűlt a bajom, nehezen sikerült krémesre kikevernem, maradtak is benne kisebb darabok, de ez szerintem egyáltalán nem rontott az élvezeti értékén, sőt! Jó érzés volt ráharapni egy-egy nagyobb falat túróra.
Bár a torta összeállítása se perc alatt megvan, legalább egy óráig kell sülnie a süteménynek, és azt is érdemes megvárni, amíg teljesen kihűl. Úgyhogy ha születésnapra készítenénk, akkor süssük meg akár előző este, egy éjszaka a hűtőben csak jót tesz neki.
Tészta nélküli túrótorta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm túró (dobozos, krémesebb)
- 1 darab citrom (bio)
- 100 gramm cukor
- 7 darab tojás
- ízlés szerint fahéj
Elkészítés:
Reszeljük le a citrom héját, keverjük össze a túróval és a cukorral. Egy villa segítségével próbáljuk meg krémesre törni a túrót, de ha maradnak benne kisebb darabok, az sem baj.
Adjuk hozzá a felvert tojásokat, addig keverjük, amíg a massza egyneművé nem válik. Ha készen van, öntsük a tortaformába.
Tegyük a tortaformát egy tepsibe, öntsünk a tepsibe annyi vizet, hogy 1 cm magasan álljon a tortaforma körül. 180 fokon 1 órán át süssük.
Ha már nem remeg a közepe, készen van, kihűlve, fahéjas cukorral megszórva tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Só&Bors