Ízletes fetakrém pillanatok alatt: pirítósra kenve a legfinomabb
A házi fetás kencében a fokhagyma zamata érződik, a finomság jólesik kenyérre kenve, de zöldségek mellé mártogatósként is remek választás.
Legyen szó mártogatósról vagy kencéről, mindig jól jönnek, elférnek a hűtőben. A finomság szuper választás reggelire, egyszerűen kenyérre kenve, de baráti beszélgetések mellé is kínálhatod julienne-re vágott zöldségekkel.
A feta zamata elég sós, ezért óvatosan használd az alapízesítőt. Más fűszerekkel azonban bátran kipróbálhatod: a receptben a fokhagyma adja meg a kence karakterét, de helyette lila hagymával, chilipaprikával, kápia paprikával vagy valamilyen zöldfűszerrel is izgalmasabbá teheted.
Házi fetakrém
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg feta sajt
- fehér bors ízlés szerint
- só (opcionális) ízlés szerint
- 1 gerezd zúzott fokhagyma
- 5 evőkanál görög joghurt
- 1 evőkanál citromlé
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A fetát villával törjük össze, majd fűszerezzük fehér borssal, sóval (óvatosan használjuk) és zúzott fokhagymával. Ezután a joghurtot, citromlét és az olívaolajat adjuk hozzá, keverjük simára.
A fetakrémet néhány órára tegyük hűtőbe, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, csak utána tálaljuk.
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!