Ízletes fetakrém pillanatok alatt: pirítósra kenve a legfinomabb

fetakrém
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A házi fetás kencében a fokhagyma zamata érződik, a finomság jólesik kenyérre kenve, de zöldségek mellé mártogatósként is remek választás.

Legyen szó mártogatósról vagy kencéről, mindig jól jönnek, elférnek a hűtőben. A finomság szuper választás reggelire, egyszerűen kenyérre kenve, de baráti beszélgetések mellé is kínálhatod julienne-re vágott zöldségekkel.

A feta zamata elég sós, ezért óvatosan használd az alapízesítőt. Más fűszerekkel azonban bátran kipróbálhatod: a receptben a fokhagyma adja meg a kence karakterét, de helyette lila hagymával, chilipaprikával, kápia paprikával vagy valamilyen zöldfűszerrel is izgalmasabbá teheted.

Házi fetakrém

fetakrém2

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg feta sajt
  • fehér bors ízlés szerint
  • só (opcionális) ízlés szerint
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 5 evőkanál görög joghurt
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A fetát villával törjük össze, majd fűszerezzük fehér borssal, sóval (óvatosan használjuk) és zúzott fokhagymával. Ezután a joghurtot, citromlét és az olívaolajat adjuk hozzá, keverjük simára.

A fetakrémet néhány órára tegyük hűtőbe, hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, csak utána tálaljuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük