Villámgyors spenótos-fetás muffin - A sós sütemény önálló fogásként is megállja a helyét

spenótosmuffin2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Azt imádom a muffinban, hogy akár sósan, akár édesen készítem, mindenhogyan villámgyorsan elkészül. Sós verziót tavaly sütöttem először, de szerelem volt első harapásra.

Nagyon sokféle sós muffint süthetünk, csak a kreativitásunkon múlik, hogy mit dobálunk bele a muffintésztába. Mivel rajongok a sajtokért, nekem ez a fetás verzió a kedvencem, de csirkemellsonkás, zöldborsós, kukoricás változatot is készítettem már. 

Be kell vallanom, sokáig nem szerettem a spenótot, gondoltam, hogy majd kinövöm, de sajnos jó ideig nem sikerült. Mindig a mamaféle vagy a menzás sűrű spenótfőzelék jutott eszembe róla, és eszem ágában sem volt megkóstolni más formában sem. Pár éve azonban egy családi vacsorán olyan isteni tejszínes, spenótos tésztát készített nagybátyám, hogy 1 perc alatt megtörtént a pálfordulás. Kapva kaptam a nagy felismerésen, hogy a spenót finom is lehet, úgyhogy nekiálltam recepteket keresni. 

Így bukkantam rá erre a spenótos-fetás csodára. Tényleg bátran ajánlom azoknak is, akik hozzám hasonlóan nem annyira rajonganak a spenótért, mert ebben a receptben nem dominál, de szuperül illik az íze a sajthoz. Ráadásul egy villámgyors receptről van szó, úgyhogy nem kell sok időt rászánni.

Spenótos-fetás muffin

spenótosmuffin

Hozzávalók 12 adaghoz:

  • 250 gramm spenót
  • 250 gramm feta sajt
  • 280 gramm liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál
  • 2 darab tojás
  • 80 milliliter olívaolaj
  • 330 milliliter tej
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

Tegyünk muffinpapírt a formákba, vagy használjunk szilikonformát.

Vágjuk a feta sajtot kisebb kockákra, a spenótlevelet pedig kis csíkokra. Ha fagyasztott spenótot használunk, akkor sütés előtt olvasszuk ki.

Keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót.

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá az olívaolajat, a tejet és a spenótot.

Adjuk hozzá a száraz összetevőket a spenótos keverékhez, óvatosan keverjük össze, majd dobáljuk bele a feta sajtot.

Öntsük ki a tésztát a formákba, és kb. 20 perc alatt süssük meg, amíg a tetejük aranybarna nem lesz.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük