Egyszerű spenótos-sajtos csiga leveles tésztából – Sós fetával készítve a legfinomabb
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Isteni, sós harapnivalót tehetsz az asztalra nagyon kevés munkával, a spenótos-sajtos csiga reggelire vagy előételnek is tökéletes.
A leveles tésztából készült péksütiket, csigákat és egyéb nassolnivalókat mindenki szereti, a puha, vajas tészta finoman omlik szét a szájban. A leveles tészta házilag történő készítéséhez nagy figyelem és türelem szükséges, de szerencsére a boltban kapható kész tészta is tökéletesen megfelel a célnak. Felhasználhatod különféle csigákhoz, tekerhetsz bele tojásrántottát vagy készíthetsz belőle hamis túrós táskát is.
Ahogy említettük, csigának is tökéletes, az egyik nagy kedvenc pizzás töltelékkel készül, de édes ízben is készítheted, például fahéjasan. Spenóttal és sajttal töltve is isteni lesz, válassz hozzá jó sós fetát és mirelit spenót helyett bébispenótot, ezt kicsit párold meg vajon, mielőtt a csigába töltöd.
Spenótos-sajtos csiga
Hozzávalók 10 darabhoz
- 130 gramm feta sajt
- 1 szál újhagyma
- 150 gramm bébispenót
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál fokhagymasó
- 1 csipet szerecsendió
- 1 darab tojás
- 1 csomag leveles tészta
Elkészítés:
Az újhagymát vágjuk apróra. A fetát morzsoljuk bele egy tálba, keverjük hozzá az újhagymát, adjuk hozzá a szerecsendiót és a fokhagymaport. A tojást egy evőkanál vízzel kicsit verjük fel egy kisebb tálban. Egy serpenyőben melegítsünk vajat és fonnyasszuk meg rajta a bébispenótot. Hagyjuk kihűlni.
A leveles tésztát vékonyan kenjük meg a felvert tojással. A sajtos keveréket szórjuk rá egyenletesen a tésztára úgy, hogy a rövidebbik oldalának egyik részén hagyjunk egy pár centiméter üres helyet, hogy könnyebben fel tudjuk tekerni. A spenótot is oszlassuk el a tésztán, de előtte nyomjuk ki belőle a nedvességet. A rövidebbik oldala felől tekerjük fel és vágjuk körülbelül másfél centiméter széles csíkokra.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
Tegyük a csigákat egy sütőpapírral bélelt tepsire, süssük 15-20 percig, amíg aranybarnák nem lesznek.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors