
20 perces krémes spenótos tészta – Friss spenótból sem tart tovább elkészíteni

Cikkek


Eredeti répatorta recept: a legjobb dolog, ami történhet veled és a répával

Brokkolis partifalatok tele fehérjével: egészséges nasi vagy könnyű vacsi
Ropogós

A legkrémesebb ramen mogyoróvajjal: egy hétköznap estébe is belefér

Mennyei palacsinta muffinformában sütve: így még puhább és csábítóbb

Isteni, duplán sajtos töltött gomba: krémfehér sajt kerül a kalapokba

Aromás fűszerolajok házilag: öröm velük a főzés

Zöldséges pite gazdagon: szaftos ragu sül a ropogós tésztába
Tejszín és spenót összekeverve spagettivel, ennél egyszerűbben elkészíthető vacsorát nem is álmodhatunk.
Kétfajta étellel biztosan nem nyúlok mellé, ha gyorsan kell vacsorát vagy ebédet varázsolnom az asztalra, tejszínes vagy paradicsomos alapú tésztával. Bár a tejszínes szószok kicsit nehezebbek, nálunk mégis nagyobb népszerűségnek örvendenek.
A tejszínhez általában elég egy vagy két hozzávaló, és máris laktató lesz az ételünk. A spenót egyrészt nagyon egészséges, másrészt hangsúlyos ízvilágú, így elég, ha csak egy kis sajtot szórunk rá a végén. Amíg szezonja van, mindenképpen készítsük frissből, de ha nagyon időszűkében vagyunk, akkor mirelitből is tökéletes lesz.
Spenótos tészta

Hozzávalók 4 adaghoz
- 250 gramm spagetti
- 250 gramm spenót
- 150 milliliter tejszín
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 csipet szerecsendió
- 50 gramm parmezán
- 1 evőkanál olaj
- ízlés szerint fehér bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki lobogó sós vízben, majd szűrjük le. A főzővizéből tegyünk el egy keveset. A spenótot alaposan tisztítsuk meg.
Az olajat melegítsük fel egy serpenyőben, majd tegyük rá az apróra vágott fokhagymát. Dobjuk rá a spenótot, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá szerecsendiót, majd várjuk meg, amíg a spenót megfonnyad. Ekkor öntsük rá a tejszínt, illetve egy keveset a tészta főzővizéből. Adjuk hozzá a tésztát, alaposan keverjük össze. Hagyjuk, hogy egyet rottyanjon, majd vegyük le a tűzről.
Tálaláskor szórjunk rá reszelt parmezánt, azon nyomban tálaljuk.
Fotó: Getty Images