
Friss, ropogós spenótsaláta céklával és dióval, amitől még a diéta is boldogság lesz
Cikkek


Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a nyár kedvence

Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld
Ropogós

Gyrostál friss zöldségekkel és házi tzatzikivel: csirkéből gyorsan kész

7 nap, 7 smoothie: frissítő, egészséges és tápláló italok minden napra

Könnyű, nyári mártogatós kovászos uborkából: zöldségek és chips mellé

15 perces, meggyes-csokoládés szelet: hűsítő nyári desszert

Villámgyors, leveles tésztás pizza: utolsó pillanatos vacsi
A legtöbb zöld saláta kiábrándítóan íztelen, állagtalan, jellegtelen, szomorú, diétás időkre emlékezteti az embert, a spenót viszont egyáltalán nem ilyen. Van tartása, harapnivaló állaga, jellegzetes íze, a kedvenc zöld levelem mind közül.
Különösen szeretem sült zöldségekre vagy mellé, de bármilyen saláta alapjának nagyon jó. Klasszikus párosai a cékla, a narancs, de nagyon gyakran teszik egy tányérra édes gyümölcsökkel, eperrel, almával, gránátalmával, télen mazsolával is.
Egészséges és finom
Mióta tudjuk, hogy mennyivel több zöldséget kellene ennünk naponta, sőt, azt is, hogy ennek a zöldségmennyiségnek egy része mindig valamilyen zöld kellene, hogy legyen, még menőbb nálunk a spenót. Ráadásul ha nem is annyira egészséges, hogy olyan izmokat növesszünk tőle, mint Popeye, azért tényleg szép tápanyagtartalma van, legalábbis biztosan szebb, mint egy adag szomorú, ízetlen jégsalátának.
Most friss, ropogós céklával és kecskesajttal került párba, de nem csak azért, mert nagyon szépek együtt. Ment még rá mazsola és dió is - nem lehetett abbahagyni, de szerencsére ezt annyira nem is kell.
Spenótsaláta céklával

Hozzávalók 4 adaghoz
- 300 gramm bébispenót
- 2 fej cékla
- 2 marék dió
- ízlés szerint puha, sós, morzsolható sajt
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál balzsamecet
- ízlés szerint só
- 1 marék mazsola
Elkészítés:
Fotó: Ács Bori/Sóbors