Mennyei spenótszuflé: krémsajttól lágy és krémes

5
Nyomtatás
spenotszufle
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez a puha spenótos szuflé egy különleges zöldségköret tojással és háromféle sajttal, csak szeretni lehet.

A szuflé egy összetett tojásos fogás, ami akár reggelire, akár köretként is tökéletesen megállja a helyét. Kevés hozzávalóból készül, és villámgyorsan össze lehet dobni.

A sütést követően pedig kiváló köret húsok mellé, de akár magában is fogyaszthatod ezt a krémes és ízletes ételt.

Spenótszuflé

spenotszufle

Hozzávalók x cm-es formához 22 cm átmérőjű formához

  • 330 g mirelit spenót
  • 120 g krémsajt
  • 200 g (Monterey Jack) reszelt sajt
  • 6 db tojás
  • 20 g reszelt parmezán
  • 2 ek. olvasztott vaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.5 tk.
  • a forma kenéséhez vaj
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot olvasszuk ki, nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.

A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kenjünk ki vajjal, majd tegyük félre.

Egy nagy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, és alaposan keverjük össze. A spenótos keveréket öntsük bele az előkészített tortaformába.

Süssük a szuflét kb. 35-40 percig, vagy amíg a közepe meg nem szilárdul.

Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk, hogy a rácson egy picit meghűljön. 

Tálaljuk egy frissen sült csirkemell vagy bármilyen más hús mellé, a maradékot pedig tegyük légmentesen záródó dobozban a hűtőbe.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon