Pár perces tojásrántotta: a pirított gombától lesz különleges
A rántotta a villámreggelik egyik legegyszerűbb, mégis legtutibb eleme. Ráadásul azzal extrázod, amivel csak szeretnéd!
A szuflé egy összetett tojásos fogás, ami akár reggelire, akár köretként is tökéletesen megállja a helyét. Kevés hozzávalóból készül, és villámgyorsan össze lehet dobni.
A sütést követően pedig kiváló köret húsok mellé, de akár magában is fogyaszthatod ezt a krémes és ízletes ételt.
A spenótot olvasszuk ki, nyomkodjuk ki belőle a felesleges nedvességet.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra. Egy 22 cm átmérőjű tortaformát kenjünk ki vajjal, majd tegyük félre.
Egy nagy tálba tegyük bele az összes hozzávalót, és alaposan keverjük össze. A spenótos keveréket öntsük bele az előkészített tortaformába.
Süssük a szuflét kb. 35-40 percig, vagy amíg a közepe meg nem szilárdul.
Ha megsült, vegyük ki a sütőből, és hagyjuk, hogy a rácson egy picit meghűljön.
Tálaljuk egy frissen sült csirkemell vagy bármilyen más hús mellé, a maradékot pedig tegyük légmentesen záródó dobozban a hűtőbe.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu