Pár perces tojásrántotta: a pirított gombától lesz különleges
A rántotta a villámreggelik egyik legegyszerűbb, mégis legtutibb eleme. Ráadásul azzal extrázod, amivel csak szeretnéd!
A hétköznapokban sajnos egyre többször fordul elő, hogy vagy semmit sem reggelizünk, vagy valamilyen szendviccsel tudjuk le ezt az étkezést. Pedig a reggeli is fontos része a napnak, lévén, hogy segít azt beindítani, vagy éppen túlélni ebédig.
Hogyha szerinted is van élet a müzliszeleten és a szendvicsen túl, és rá tudsz szánni reggel 10 percet egy finom, meleg reggelire, ne vond meg magadtól ezt az élvezetet, és készíts egy gyors rántottát! Nálunk a legnagyobb kedvenc pirított gombával és friss petrezselyemmel készül, és onnantól, hogy előveszem a serpenyőt, odáig, hogy rohanás nélkül megeszem, tényleg csak 20 perc telik el.
Pár perces tojásrántotta
Hozzávalók 2 személyre
- 4 db tojás
- 1 ek vaj
- 3 szál petrezselyem
- 3 fej gomba
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
Elkészítés:
Vegyünk elő egy közepes, tapadásmentes serpenyőt.
A gombákat mossuk meg, majd vágjuk fel vékony szeletekre. A petrezselymet szintén mossuk meg, majd aprítsuk fel.
A tojásokat üssük egy kisebb tálba, adjunk hozzá ízlés szerint sót és borsot, aprított petrezselymet, és verjük fel, de ne habosra.
A vajat tegyük bele a serpenyőbe, és kezdjük el melegíteni.
Dobjuk rá a felaprított gombát, és 1-2 csipet sóval ízesítsük. Folyamatos keverés mellett pirítsuk meg kb. 3-5 perc alatt.
Utána öntsük rá a tojásokat, és egy spatula segítségével keverjük össze, majd attól függően, hogy ki mennyire lágyan szereti a rántottát, süssük kb. 2-4 percig.
Ezzel a rántotta el is készült, s már tálalhatjuk is a 10 perces reggelit.
Fotók forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors
Olvasd el ezt is!