Különleges, töltött omlett: ráérős, tartalmas reggeli

4
Nyomtatás
toltott-omlett
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A töltött omlett elkészítése jóval egyszerűbb, mint amilyennek elsőre tűnik. Ennek az ételnek a főbb jegyeit a sonka, a hagyma, a kaliforniai paprika és a sajt adja.

Ez a fogás egy rendkívül laktató és tartalmas étel, amit reggelire, de még akár vacsorára is elkészíthetsz. Pofonegyszerű, hiszen az alapját egy omlett adja, amit olyan finomságokkal tölthetsz meg, mint a sonka, a hagyma, a paprika és a rengeteg cheddar sajt. 

Készíthetsz egy nagyot, de akár több kisebbet is, és tehetsz bele más, vagy éppen pikánsabb fűszereket is. Salátával és egy szelet pirítóssal lesz az igazi!

Töltött omlett

toltott-omlett

Hozzávalók 2 személyre

  • 1 tk. repceolaj
  • 0.5 fej fehér hagyma
  • 0.5 db kaliforniai paprika
  • 80 g sonka
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
  • 1 ek. vaj
  • 4 db tojás
  • 60 g cheddar sajt
Recept idők

Elkészítés:

A sonkát kockázzuk fel apróra. A paprikát és a hagymát mossuk meg, és szintén kockázzuk fel. A cheddar sajtot reszeljük le.

Melegítsük fel az olajat egy nagy, teflonos serpenyőben, közepes lángon.

Adjuk hozzá a felkockázott hagymát, a paprikát és a sonkát is.

Pirítsuk őket együtt körülbelül 2-3 percig, vagy amíg enyhén színt kapnak és a zöldségek is elkezdenek megpuhulni, de még kissé roppanósak. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk a keveréket. A kész mixet tegyük egy tányérra.

A serpenyőt töröljük szárazra papírtörlővel.

A tojásokat üssük bele egy tálba és enyhén verjük fel.

A lángot vegyük alacsonyra a serpenyő alatt, és adjuk hozzá a vajat. Ha felolvadt a vaj, adjuk hozzá a tojásokat.

Amikor a tojás szélei a serpenyő szélén elkezdenek elválni, egy spatulával óvatosan emeljük meg kissé a széleket és döntsük meg a serpenyőt is, hogy a közepén még folyékony tojás is a serpenyő forró felületére kerüljön.

Ízesítsük meg sóval és borssal, majd szórjuk rá a sajtot is. Fedő alatt süssük 1-2 percig, vagy amíg a sajt elkezd megolvadni.

Ekkor kapcsoljuk le alatta a lángot. Kanalazzuk az omlett közepére egy csíkban a párolt zöldségeket és a sonkát, majd az egyik oldalról óvatosan lazítsuk fel az omlettet, hogy rá tudjuk hajtani a töltelékes közepére.

Ezután a másik oldalán is ismételjük meg ugyanezt a műveletet, és ha sikerült becsomagolni a tölteléket, óvatosan segítsük át egy tányérra. 

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon