Majdnem chilis bab - A succotash-ban a kukorica dominál
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ha a chilis bab nagy kedvencünk, akkor ezt az egyszerű, ámde laktató ételt is szeretni fogjuk, főleg, ha kedveljük a kukorica és a bab párosát.
A succotash-t az észak-amerikai indiánok ették az első telepesek megérkezése előtt. A telepeseknek annyira megtetszett ez az étel, hogy át is vették, illetve kicsit tovább is fejlesztették. Ezt a kukoricás ételt a mai napig fogyasztják az Egyesült Államokban és Kanadában is.
Az elnevezés egyébként "morzsolt kukoricaszemeket" jelent, és minden olyan ételre használják, amely kukoricából és valamilyen hüvelyesből készül. A chilis bab is ebből a körből kerül ki.
Succotash
Hozzávalók 4 személyre
- 100 gramm bacon
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 200 gramm koktélparadicsom
- 2 darab kukorica (csöves, előfőzött)
- 3 evőkanál borecet
- 2 doboz fehérbabkonzerv
- 1 teáskanál oregánó (szárított)
- 1 teáskanál bazsalikom (szárított)
Elkészítés:
A bacont felkockázzuk, zsírjára sütjük, félretesszük. A kukoricákat megfőzzük, ezzel a módszerrel tuti, hogy tökéletes lesz. A felkockázott vöröshagymát és az átnyomott fokhagymát megdinszteljük. Ha ez megvan, jöhet rá a negyedelt koktélparadicsom, majd a kukoricáról levágott szemek és az ecet. 5-8 percig rotyogtatjuk. Beleöntjük a leszűrt konzervbabot és a megsült bacont. Összemelegítjük, sózzuk, borsozzuk, és kész is!
Ha inkább egy húsos chilis bab mellett tennéd le a voksod, itt van hozzá egy szuper recept.
Fotó: Street Kitchen, cover: Getty Images