Vajpuha, serpenyőben sült csirkemell: krémes, snidlinges mártással van nyakon öntve
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Nem kell hozzá sok minden, gyosan és egyszerűen készül, mégis mennyei ez a snidlinges csirkemell.
Villámgyorsan elkészül ez az izgalmas húsétel, a pirosra sütött csirkemellet snidlinges-joghurtos mártás borítja. A húst nagyjából 10 perc elkészíteni: sózd, borsozd, majd süsd itt-ott pirultra, oldalanként bőven elég neki 3-4 perc.
A szósz sem sokkal több idő, csak mindent össze kell keverni, majd a serpenyőben összemelegíteni. Fontos, hogy abban az edényben melegítsd, amelyikben a csirkemell is sült, így a pörzsanyag is a szószba kerül plusz ízt adva neki.
A szószt alacsony lángon melegítsd, de ne forrald fel, különben kicsapódhat a joghurt. Bár az ízén ez nem változtat, nem lesz olyan krémes a mártás.
Csirkemell snidlinges mártással
Hozzávalók 4 személyre
- 500 gramm csirkemell
- 250 gramm görög joghurt
- 1 marék snidling
- ízlés szerint só, bors
- 2 evőkanál citromlé
- 60 milliliter alaplé
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
A csirkemellfiléket - ha vastagok - vágjuk hosszában ketté. Ha még így sem elég vékonyak, klopfoljuk őket nagyjából 1 centi vastagságúra.
Forrósítsunk fel egy tapadásmentes serpenyőt, majd adjunk hozzá egy leheletnyi olajat, éppen csak lepje el az alját.
A csirkemellek mindkét oldalát sózzuk és borsozzuk, majd tegyünk a forró serpenyőbe annyi húst, amennyi kényelmesen elfér. Oldalanként nagyjából 3-4 percig süssük őket, míg itt-ott meg nem pirulnak. Ha kész, tegyük félre a húst.
Egy kis tálban keverjük össze a görög joghurtot, az apróra vágott snidlinget, a citromlevet, a zúzott fokhagymát és az alaplevet, sózzuk, borsozzuk.
Öntsük a szószt abba a serpenyőbe, amelyikben a hús sült, majd 1-2 perc alatt melegítsük össze, de ne forraljuk fel. Locsoljuk a csirkemellre, majd rizzsel vagy kuszkusszal tálaljuk.
Fotó: Sági Zsófia/Sóbors