Könnyed zöldsaláta friss fűszerekkel: a citromos öntet a lelke

zold-salata
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Pár perc összedobni ezt a frissítő, citromos salátát, amely könnyed köretként is megállja a helyét húsok mellett.

Friss, könnyű és egyszerű ez a saláta, amelynek a sok-sok zöldfűszer és az öntet a lelke! Az alapját római és fejes saláta adja, ezeket tárkonnyal, snidlinggel és kaporral keverjük egybe.

Mivel friss tárkonyt nem olyan egyszerű beszerezni, szárítottal is dolgozhatsz, ebben az esetben a dresszingbe keverd bele, hogy átjárja az olívaolaj.

A salátát és az öntetet csak tálalás előtt keverd egybe, a dresszinget azonban előre is elkészítheted: tedd egy légmentesen zárható üvegben a hűtőbe, így még jobban össze is érnek az ízek.

Könnyed zöldsaláta

zold-salata2

Hozzávalók 4 személyre

Saláta:

  • 1 db római saláta
  • 0.5 fej fejes saláta
  • 2 ek friss tárkony (vagy 2 tk. morzsolt)
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek friss, aprított snidling
  • feta sajt (opcionális)

Öntet:

  • 120 ml extraszűz olívaolaj
  • 3 ek citromlé
  • 0.5 tk
  • 1 tk cukor
  • 1 tk dijoni mustár
Recept idők

Elkészítés:

A kétféle salátát tisztítsuk meg, mossuk át alaposan a leveleiket, majd vágjuk őket csíkokra, vagy tépkedjük kisebb darabokra.

A snidlinget, a kaprot és a tárkonyt vágjuk nagyon finomra. Ha morzsolt tárkonnyal dolgozunk, akkor az öntet hozzávalóihoz adjuk, hogy találkozzon az olajjal.

Az öntet hozzávalóit rázzuk alaposan össze egy befőttesüvegben.

Közvetlenül tálalás előtt keverjünk össze mindent egy tálban: első körben csak az öntet felét öntsük a salátára, ízlés szerint adagoljuk még.

Forgassunk mindent egybe, ízlés szerint még sózzuk és citromlével ízesítsük. Só helyett feta sajtot is morzsolhatunk rá.

Rögtön kínáljuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük